Ingezonden persbericht


Medisch Centrum Rijnmond-Zuid en Furore sluiten samenwerkingsverband voor invulling applicatiebeheerdersfuncties

Traineeship biedt ziekenhuis, applicatiebeheerders èn Furore grote voordelen

Amsterdam/Rotterdam 18 maart 2008 - IT-dienstverlener Furore en Medisch Centrum Rijnmond-Zuid (MCRZ) in Rotterdam hebben een samenwerkingsverband gesloten. De organisaties hebben gezamenlijk een traineeship ontwikkeld, waarmee het MCRZ profiteert van de gegarandeerde inzet van applicatiebeheerders tegen lage uurtarieven. Furore werft, begeleidt en traint de applicatiebeheerders. Na een traineeship van anderhalf jaar detacheert Furore de inmiddels ervaren applicatiebeheerders naar andere projecten en worden nieuwe medewerkers gedetacheerd bij MCRZ. Dit traineeship biedt een oplossing voor werving en behoud van applicatiebeheerders.

"Werving en behoud van goede applicatiebeheerders is in de zorgsector een veelvoorkomend probleem, mede door de lage opleidingsbudgetten en relatief beperkte doorgroeimogelijkheden", zegt Tjeerd Canrinus, manager I&A bij het MCRZ. "Om een oplossing te vinden voor deze uitdaging, zijn we op zoek gegaan naar een partner. Deze vonden we in Furore. De samenwerking met deze partij past binnen onze strategie om de ICT-omgeving verregaand te professionaliseren. Ons interne EPD Kenniscentrum vormt een belangrijk onderdeel in dit traject. We gebruiken namelijk voor het EPD diverse applicaties die we vanuit dit kenniscentrum ondersteunen. Door samen te werken met Furore, kunnen we ervan op aan dat we beschikken over de juiste applicatiebeheerders. Tijdens hun traineeship houden zij zich binnen het EPD Kenniscentrum bezig met het aannemen en specificeren van meldingen, medewerkersautorisatie, configuratie en testen. De overeenkomst met Furore is een win-winsituatie voor alle partijen: het MCRZ, de applicatiebeheerders en Furore zelf."

Voordat de trainees aan de slag gaan bij het MCRZ, krijgen ze van Furore onder andere een introductieopleiding over het werken in een ziekenhuis en over de gebruikte (zorg)applicaties. Tijdens deze opleiding komen onder meer het EPD (Elektronisch Patiënten Dossier) en digitale beeldverwerking aan bod.

Naast het feit dat de uurtarieven van de applicatiebeheerders laag zijn, geeft Furore de garantie dat het werk gedaan wordt. Dit betekent voor het MCRZ dat men ervan op aan kan dat de functies bekleed blijven. Bij uitval en aan het einde van de anderhalf jaar zet Furore nieuwe trainees in. Ook de applicatiebeheerders zelf ondervinden de voordelen van dit initiatief. Ze doen werkervaring op, beschikken over uitgebreide opleidingsmogelijkheden en kunnen later doorgroeien naar Furore-consultant, -projectleider of een andere functie bij Furore.

"Ziekenhuizen en andere zorginstellingen kloppen bij ons aan voor ondersteuning, bijvoorbeeld als ze op zoek zijn naar applicatiebeheerders", zegt Willeke Mennen, manager Systeemimplementatie & Applicatiebeheer bij Furore. "Met dit traineeship garanderen we het MCRZ van continue bezetting tegen een aantrekkelijk uurtarief. We verwachten dan ook dat dit traineeship bij het MCRZ succesvol zal zijn."

Profiel Furore

Onafhankelijk IT-dienstverlener Furore werkt voor ziekenhuizen, thuiszorginstellingen en de V&V-sector. Daarnaast heeft het klanten in de sectoren wetenschap, onderzoek en onderwijs. Met gedegen vakkennis en materiedeskundigheid biedt Furore advies & projectmanagement, systeemontwikkeling & systeemintegratie, business intelligence & datawarehousing, systeemimplementatie & applicatiebeheer en support & onderhoud.