Time : 09:29:33
Date : 18 March 2008
Sender Name: Intrum Justitia

Intrum Justitia neemt Juri-Desk en Krebes over

Specialist versterkt marktleiderschap op Belgische markt: Intrum Justitia neemt Juri-Desk en Krebes over

Gent, 18 maart 2008 - Intrum Justitia neemt Solutius Belgium nv. en haar twee maatschappijen Juri-Desk en Krebes over.

De beide maatschappijen van Solutius Belgium bedienen elk een eigen marktsegment. Juri-Desk legt zich toe op de minnelijke inning van consumentenvorderingen. Het bedrijf heeft een sterke reputatie opgebouwd in dit domein. Juri-Desk werkt onder meer voor bedrijven in de energie- en telecomsector en de bank- en verzekeringswereld. Krebes is vooral actief in de business to business sector. Intrum Justitia verwacht door de overname in dit segment significant te kunnen groeien. Er werken bij Solutius 40 medewerkers. De aandeelhouders van Solutius Belgium nv zullen actief blijven binnen Intrum Justitia.

Hierdoor versterkt de specialist op het gebied van creditmanagement en debiteurenbeheer haar leiderschap op de Belgische markt. De overname past in de strategie van het Zweedse beursgenoteerde Intrum Justitia om in alle landen waar zij actief is toonaangevend te zijn. De onderneming verwacht met de overname haar marktpositie verder te versterken, het dienst- en productaanbod te verbreden, de kwaliteit te verhogen en daardoor klanten in alle marktsegmenten nog beter te kunnen bedienen. Intrum Justitia is met circa 3100 medewerkers actief in 24 landen en daarmee Europees marktleider.

Marcel van Es, Regional Managing Director van Intrum Justitia toont zich zeer verheugd met de overname. "Versterking van Intrum Justitia België draagt bij tot de verdere professionalisering van de credit management markt. Het stelt ons in staat om optimaal de vruchten te plukken van de groeiende, meer ontwikkelde Belgische markt."

Intrum Justitia stelt dat de combinatie van specialisaties de ideale basis vormt voor een verdere groei en een verdere verbetering van de dienstverlening aan de opdrachtgevers. Intrum Justitia onderzoekt nu hoe de kwaliteiten van beide organisaties optimaal kunnen worden benut en waar synergievoordelen kunnen worden gerealiseerd.

Guy Colpaert, Managing Director van Intrum Justitia België onderstreept dit. "Met deze overname worden de sterke punten van Intrum Justitia, Juri-Desk en Krebes gebundeld. Als Belgisch marktleider en enige pan-Europese aanbieder van credit management diensten kan Intrum Justitia haar aanbod verder versterken. We zien volop mogelijkheden om onze klanten nog beter van dienst te zijn door de kwaliteiten van Juri-Desk, Krebes en Intrum Justitia te verenigen."

Voor alle bijkomende informatie:
Intrum Justitia,
Guy Colpaert,
09/218 90 98 of 0474/974 425
www.intrum.be

Over Intrum Justitia:
Intrum Justitia is Europa's toonaangevende Credit Management Services (CMS) groep. Intrum Justitia realiseerde in 2007 een omzet van euro 348,8 miljoen en stelt 3.100 mensen tewerk in 24 markten. Intrum Justitia streeft er naar om de cashflow en de langetermijn rentabiliteit van haar opdrachtgevers meetbaar te verbeteren door het aanbieden van hoge kwaliteit in de relatie met zowel klanten als debiteuren in elke lokale markt. De groep biedt een breed gamma van diensten aan voor het beheer van particuliere en commerciële vorderingen. Intrum Justitia AB (ticker IJ) staat genoteerd op de OMX Nordic Exchange in Stockholm, Mid Cap list. Voor alle bijkomende informatie: www.intrum.com

URL: http://www.intrum.be http://www.intrum.com

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR