Orga introduceert webcam assessment


ZEIST, 20080318 -- Orga Toolkit, een uitgever van online tests en vragenlijsten voor assessment, ontwikkeling en loopbaanadvies, heeft een nieuw instrument ontwikkeld, namelijk het webcam assessment. Dit is een innovatieve manier om sociale vaardigheden van mensen in kaart te brengen. De test bestaat uit diverse korte situatieschetsen in de vorm van videofragmenten. De kandidaat wordt gevraagd hierop mondeling te reageren en zich hierbij rechtstreeks te wenden tot het personage in het betreffende fragment, als in een rollenspel.

In het webcam assessment worden de basale communicatieve vaardigheden (zoals spreekvaardigheid), communicatieve effectiviteit en communicatieve (voorkeurs)stijl online gemeten. Een webcam met microfoon, bevestigd aan het beeldscherm, neemt de reactie van de kandidaat op. Om een realistisch beeld te krijgen van de situatie, blijft het fragment tijdens de reactie van de kandidaat lopen. Na voltooiing van de test wordt de kwaliteit van deze reacties beoordeeld aan de hand van online assessmentformulieren.


"Het hebben van sterke sociale vaardigheden is voor veel functies een essentiële competentie", aldus Diddo van Zand, algemeen directeur van Orga. "Het beoordelen hiervan is echter niet eenvoudig en vaak tijdrovend. Vandaar dat we nu met het webcam assessment een instrument hebben ontwikkeld om hier binnen een korte tijd en met lage kosten toch een goede uitspraak over te kunnen doen. De applicatie is goed in te zetten bij werving & selectie en geeft een duidelijk beeld van kandidaten. Naast de standaard scenario's is het ook mogelijk om films op te nemen die op maat worden gemaakt voor uw eigen organisatie."

Meer informatie is te vinden op: www.orga-advies.nl.





Orga