Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Herman Koch en Wiegertje Postma in literair programma 'Kunstgebit'

Hoe is het om al jaren gestaag aan een literair oeuvre te werken terwijl de wereld je vooral kent van je geniale typetjes uit Jiskefet? En hoe is het om op piepjonge leeftijd, amper 20 jaar, een debuutroman te schrijven? Deze vragen worden op dinsdag 18 maart beantwoord in het CultuurCafé in Nijmegen, tijdens het literaire programma 'Kunstgebit' van Op Ruwe Planken en Cultuur op de Campus.

'Kunstgebit' vindt plaats in het kader van de Nationale Boekenweek. Deze duurt van 12 tot en met 22 maart en heeft als thema 'Van oude menschen - de derde leeftijd en de letteren'. Op Ruwe Planken plaatst naar aanleiding van dit thema een oudere schrijver tegenover een jonge schrijfster. Herman Koch (1953) debuteerde in 1985 met de verhalenbundel De Voorbijganger. Sindsdien verschenen er elf boeken van zijn hand. De laatste was de roman Denken aan Bruce Kennedy uit 2005. Koch is columnist bij De Volkskrant en Esta, maar is toch vooral bekend van het voormalige tv-programma Jiskefet. Wiegertje Postma (1987) debuteerde in 2006 met de streekbusroman Vijf Strippen. Ze was jarenlang columniste bij Spunk.nl, een kweekvijver voor jong literair talent. Verschillende columns van haar verschenen ook in NRC Handelsblad. Zullen Koch en Postma de generatiekloof dichten of juist verder openscheuren?

Voorts staat er jazzy gitaarmuziek van Bastiaan Siemerink op het programma en laten kersverse schrijftalenten van zich horen. Wees erbij of wees een vierkant!

Datum: Dinsdag 18 maart
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: Gratis
Locatie: CultuurCafé, Mercatorpad 1, Nijmegen
Info: www.opruweplanken.nl