Gemeente Dordrecht


Persbericht
Verbouwing kiosken op de Vriesebrug van start

De verbouwing van de twee kiosken (de viskraam en de Griekse snackbar) op de Vriesebrug in de binnenstad van Dordrecht start in de week van 25 maart. De kiosken worden verbouwd om een bijdrage te leveren aan de levendigheid en uitstraling van de binnenstad. De verbouwing gaat niet ten koste van het historische karakter van de Vriesebrug.

De verbouwing wordt uitgevoerd door het aannemersbedrijf Kwaasteniet BV uit Dordrecht en zal naar verwachting twaalf weken duren. Tijdens de werkzaamheden is de Griekse snackbar gesloten. Plexat (de viskiosk) blijft zijn vis verkopen vanuit een kar die in de buurt van de brug wordt neergezet. De aannemer zorgt tijdens de verbouwing ervoor dat de brug open blijft voor fietsers en voetgangers evenals voor de brandweer.

Aantrekkelijk
De verbouwing van de twee kiosken is van belang om de binnenstad van Dordrecht nog aantrekkelijker te maken. De verbouwing gebeurt op een zorgvuldige manier zodat het historische karakter van de Vriesebrug behouden blijft. De kiosken worden vernieuwd volgens een plan van het architectenbureau Abrahamse de Kock. Van de oude kiosken blijven alleen de muren staan. De rest van de kiosken wordt gesloopt en vervangen door nieuwe kozijnen, ramen, deuren, daken, toonbanken en luifels. Ook komt er een trapje naar de kelders onder de kiosken. Door toepassing van een speciale verlichting krijgen de kiosken de uitstraling die de vroegere brugwachtershuisjes op deze plek ooit hadden.

Dordrecht, 18 maart 2008
Redactie
Hamid Amaziane
Communicatie

telefoon (078) 639 65 76
Informatie
Wendy Meulenkamp
Inrichting Stadsdelen
telefoon (078) 639 67 35