Ingezonden persbericht


Brocade lanceert doorbraak in File Management voor Microsoft Windows-omgevingen

Nieuwe Brocade File Management Engine (FME) biedt transparante bestandsverplaatsing en vereenvoudigt en centraliseert beheer

Eindhoven, 18 maart 2008 - Brocade® (Nasdaq: BRCD) lanceert een nieuwe oplossing die een doorbraak biedt voor file-management in Microsoft Windows-omgevingen. De Brocade File Management Engine (FME) is een krachtige virtualisatie-appliance voor het automatiseren van het intelligent verplaatsen van bestandsdata. Dankzij de unieke benadering van op beleidsregels gebaseerde migratie kunnen gebruikers de opslagkosten terugdringen. Ook zijn inefficiënte handmatige processen niet meer nodig en is er minder downtime door bestandsmigraties.

In IT-omgevingen worden steeds meer bestanden gecreëerd, gekopieerd, benaderd en opgeslagen. Deze bestanden zijn vaak ook groter door het toenemend gebruik van audio, video, afbeeldingen en streaming media. Daardoor hebben IT-afdelingen steeds vaker te maken met downtime of verstoringen wanneer zij bestanden migreren of verplaatsten om zo meer capaciteit te creëren of de prestaties van systemen te verbeteren. Vaak vinden deze migraties plaats in het weekend om downtime tijdens productie-uren te voorkomen. Dat leidt tot extra kosten.

Om organisaties te helpen bij deze uitdagingen, maakt de FME van Brocade gebruik van op beleidsregels gebaseerde automatisering en gecentraliseerde controle over bestandsverplaatsing. De nieuwe oplossing biedt verschillende innovatieve mogelijkheden voor gebruikers.

Niet-verstorende, transparante open file-migratie - Brocade FME voorziet in niet-verstorende bestandsverplaatsing. IT-beheerders kunnen open of gesloten bestanden migreren, ook wanneer gebruikers de bestanden open hebben staan en er data naar toe schrijven. Deze combinatie van intelligente bestandsverplaatsing met continue uptime en toegang zorgt voor meer productiviteit, ook tijdens migraties van bestandsdata.

Op beleid gebaseerde plaatsbepaling van bestanden - Brocade FME automatiseert het classificeren en plaatsen van bestandsdata binnen een gelaagde storage-infrastructuur. Daardoor zijn storagekosten en -gebruik te optimaliseren en is het beheer te vereenvoudigen.

Integratie met Microsoft Windows-omgevingen - Brocade FME maakt optimaal gebruik van Microsoft Windows-technologieën, waaronder Active Directory, Server Message Block (SMB)/Common Internet File System (CIFS) en Distributed File System (DFS). Door de nauwe integratie met deze Windows-technologieën biedt de nieuwe oplossing optimale prestaties in Windows-omgevingen. Ook kunnen gebruikers maximaal profiteren van de bestaande mogelijkheden op het gebied van Windows-beheer, beveiliging en netwerkfunctionaliteit.

Snel inzetbaar en makkelijk in gebruik - De implementatie van Brocade FME vereist geen wijzigingen aan client-toegang, netwerken of opslag. Ook is het niet nodig om agents voor de desktop, server of storage te installeren. Daardoor is Brocade FME eenvoudiger in gebruik dan andere oplossingen.

De Brocade FME is verder een aanvulling op de strategische Brocade Data Center Fabric-architectuur (DCF). DCF helpt organisaties bij het efficiënter, flexibeler en betrouwbaarder maken van bestandsdata-infrastructuur.

"Bedrijfskritische bestandsdata kost meer storagecapaciteit en beheerscycli. Daarom hebben IT-medewerkers nieuwe oplossingen nodig die hen helpen bij het stroomlijnen en automatiseren van bestandsbeheer", zegt Richard Villars, vicepresident Storage Systems Research bij IDC. "Oplossingen zoals Brocade FME stellen organisaties in staat om hun bestandsbeheer te centraliseren. Ook kunnen ze tijdrovende handmatige processen automatiseren. Dat leidt tot betere toegang tot informatie, meer operationele flexibiliteit en verbeterde IT-efficiency."

De Brocade FME is vanaf april 2008 beschikbaar bij Brocade en zijn value-added resellers. Meer informatie is beschikbaar op www.brocade.com/FME.

Over Brocade Communications Systems, Inc.
Brocade is toonaangevend leverancier van netwerkstorageoplossingen voor het verbinden, delen en beheren van bedrijfsinformatie. Met Brocade-producten zijn organisaties beter in staat hun IT-infrastructuur te optimaliseren en een compliant databeheer te voeren. Meer informatie is te vinden op www.brocade.com of op te vragen via info@brocade.com.

#####



Ingezonden persbericht