GTI NV

GTI scoort contract van 8 miljoen bij Rijkswaterstaat voor renovatie Schipholtunnel

Bunnik, 18 maart 2008

GTI Energy & Infra heeft samen met partner Ooms Construction een order ter waarde van ruim 8 miljoen euro verworven voor de renovatie van de tweede Schipholtunnel. Zowel de Electro- Mechanische installaties in de schipholtunnel als de asfaltverhardingen op de A4 en A5 worden dit jaar nog gereviseerd. Om de verkeersstroom en de bereikbaarheid van de luchthaven daarbij zo weinig mogelijk te hinderen, zijn in het bestek de werkbare uren in de tunnelbuizen strak vastgelegd. De installaties dienen op 28 november 2008 opnieuw in gebruik te zijn.

?Een complexe klus die in kort tijdsbestek met zo min mogelijk overlast geklaard moet worden,? verklaart Ruud Majenburg, Lid van het Executive Team en Algemeen Directeur GTI marktsegment- en specialistische bedrijven: ?Door de hoge mate van risico?s, prestatieafspraken en de complexiteit van de aanvraag hebben maar twee aanneemcombinaties geprobeerd de opdracht te krijgen?. ?GTI Energy & Infra heeft ruim tien jaar geleden de opdracht voor de installatie van de tweede Schipholtunnel en renovatie van de bestaande schipholtunnel verworven en is daarom trots bij te kunnen dragen aan deze nieuwe opdracht.?

Dit Design & Construct contract draagt bij tot een verbeterde veiligheid van de tunnel conform de Veiligheidsrichtlijnen deel C voor tunnelinstallaties en ?systemen. Door prestatieafspraken met een bonus/malus wordt de aannemerscombinatie gestimuleerd zo weinig mogelijk verkeersoverlast te veroorzaken.
Belangrijkste werkzaamheden voor verbeteringen van de veiligheid in deze verkeersader zijn het vervangen van de tunnelverlichting, de hulpposten en de S.O.S.-installaties in de eerste schipholtunnel ( Oost ). Daarnaast worden voor alle tunnelbuizen de vluchtwegen voorzien van nieuwe veiligheidsvoorzieningen en de omroepinstallatie en het CO2-meetsysteem vervangen. De besturing en de centrale tunnelbediening worden nieuw geïnstalleerd. Na de ingebruikname in november vindt de definitieve oplevering in februari 2009 plaats.
---