Gemeente Zwolle

Ruimte voor de Vecht, ook in Zwolle

Datum uitgave persbericht: 03/18/2008

Verschillende partijen werken samen om wonen, werken en recreëren in het Vechtdal aantrekkelijker te maken. Ook de komende periode staat er in en rond de Overijsselse Vecht veel op stapel. De veranderingen in het klimaat maken dat er meer gedaan moet worden om de waterveiligheid te garanderen.
De provincie Overijssel ontwikkelt onder de noemer ´Ruimte voor de Vecht´ een visie voor de verbetering van het Vechtdal. Zij doet dat samen met diverse partijen zoals gemeentes, waterschappen, terreinbeheerders en particulieren.

Waterbeheer, natuur en recreatie

De gemeente Zwolle heeft met het oog op alle ontwikkelingen in en rond de stad besloten zitting genomen in de stuurgroep die de visievorming begeleidt.
In Zwolle wordt door gemeente en particuliere partijen ook al langer aan projecten binnen dit kader gewerkt. Naast het beheer van water is de ontwikkeling van natuurgebieden en recreatievoorzieningen belangrijke factor voor Zwolle.

Meer informatie

Meer informatie over het project ´Ruimte voor de Vecht´ is te vinden op http://provincie.overijssel.nl/beleid/water/ruimte_voor_de_vecht

Bron: afdeling Communicatie
Datum van 18-03-2008 tot 17-04-2008