Veel business op Techni-Show 2008 Publicatiedatum: 18-03-2008

Directeur Steven Gijsen van Gibas constateert dat de Techni-Show internationale erkenning begint te krijgen als een van de toonaangevende beurzen op dit gebied. Een andere exposant constateerde na afloop dat je elke dag over de koppen kon lopen. De 25ste editie van de Techni-Show is er één van succes. Exposanten gaven de beurs het hoge rapportcijfer 7.7, bezoekers waardeerden de beurs met een 7.4. Techni-Show 2008 wist 55.565 bezoekers aan zich te binden.


Projectmanager Pieter Dirk Waltheer van VNU Exhibitions: "Het enthousiasme is zo groot dat 140 exposanten hun locatie voor 2010 al weer hebben gereserveerd. Nog voordat de beurs ten einde was, was 40 procent van het beschikbare vloeroppervlak in 2010 al weer 'verkocht'. Dit is voor ons een belangrijke graadmeter. Exposanten willen erbij zijn. Over de volle breedte zien we alleen maar tevreden exposanten die beursdeelname meer dan de moeite waard vinden. Opvallend zijn altijd de bordjes 'verkocht' op de machines. Er is veel business gegenereerd."
* 55.565 bezoekers
* 37% beslist over investeringen
* 25% heeft daarin een adviserende stem
* 18% van het bezoek is lid van directie of managementteam
* 11% is engineer/ constructeur

Directeur Paul Ribus van exposant Fanuc constateert: "Wij hebben een zeer goede beurs gedraaid. De vorige Techni-Show hebben we overgeslagen. Met pijn in het hart. De beslissing om terug te keren was gauw gemaakt. En daar heb ik allerminst spijt van. In 2010 ben ik er ook weer bij. We hebben al gereserveerd. Ik schat dat van onze bezoekers 40 procent nieuw was. Ik heb heel interessante gesprekken gevoerd, vaak ook heel concreet."

Ook directeur John Weber van exposant Pehu steekt zijn tevredenheid niet onder stoelen of banken. "Ik kom hier vooral om machines te verkopen. En dat gaat goed. We verkopen machines zonder opsmuk aan mensen zonder opsmuk." Operationeel directeur Henk Maessen van Somatech heeft gemerkt dat er in vergelijking met twee jaar geleden wel iets is veranderd. "Het is ongelofelijk druk. Je kunt over de koppen lopen. En dat niet alleen, het is gericht druk. Er is echte belangstelling. Over twee jaar wil ik beslist weer meedoen."

Ruim éénderde van het bezoek beslist over investeringen. Waltheer: "Daarop hebben we gestuurd, het is mooi dat dat er zo uitkomt. Juist op een beurs waar het om grote investeringen gaat. Ik hoor van exposanten dat zij goed hebben verkocht en veel nieuwe contacten hebben gelegd, waarvan ze verwachten dat er iets moois uit zal groeien."

Voor directeur Steven Gijsen van Gibas - naar eigen zeggen opgegroeid op de Techni-Show - staat dat laatste als een paal boven water. "De vraag is verlegd naar grotere machines. Ik denk niet dat het een verdringingsmarkt is. Volgens mij is het voornamerlijk groei. En al die mensen met investeringsplannen lopen hier op deze beurs over de gangpaden. Het is aan ons om ze eruit te halen. Over twee jaar zijn we er zeker weer bij."

Techni-Show 2010 wordt gehouden van 9 tot en met 13 maart.