Beppie Melissen ontvangt Mary Dresselhuys Prijs 2008

Publicatietijd: 18/03/2008 22:13

Vanavond ontvangt actrice Beppie Melissen, direct na afloop van de voorstelling 'Gods Wachtkamer' in het Amsterdamse Theater Bellevue, de Mary Dresselhuys Prijs 2008 uit handen van juryvoorzitter Petra Laseur.

De jury prijst Beppie's inzet en de volharding waarmee zij haar geesteskind Toneelgroep Carver inspireert tot humoristische voorstellingen die vaak gaan over de absurditeit van het leven en het onvermogen van de mens om daarmee om te gaan. Haar talent, onder andere het vermogen om een heel scala aan emoties in een rol uit te drukken, heeft veel van Mary's specifieke kwaliteiten, vindt de jury.

De Mary Dresselhuys Prijs werd in het leven geroepen door Joop van den Ende en op 5 september 1992 aan Mary aangeboden toen de VSCD haar de Oeuvreprijs toekende. Sindsdien is de prijs iedere twee jaar uitgereikt.

Jeroen Willems (1994)Sylvia Poorta (2002)
Katelijne Damen (1996) Jacob Derwig (2004)
Porgy Franssen (1998) Acteursgroep Wunderbaum (2006)
Ramsey Nasr (2000)Beppie Melissen (2008)

De prijs wordt mede mogelijk gemaakt door de VandenEnde Foundation en bestaat uit een bedrag van EURO 12.500,- te besteden aan het uitoefenen van het beroep in de breedste zin van het woord. De bekroonde ontvangt tevens, als blijvende herinnering, de Mary Dresselhuys-penning, ontworpen door beeldend kunstenaar Eric Claus.

In de jury hebben momenteel, naast voorzitter Petra Laseur, zitting: Hans Croiset, Gerardjan Rijnders, Laurens Spoor en Loes van Toorn.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl. Links: Geen informatie