Opsporing Verzocht Opsporing Verzocht dinsdag 18 maart 2008

Zaken dinsdag 18 maart

* Rotterdam: Serie overvallen

* Brummen: Diefstal bankpas

* Dordrecht: Overval supermarkt

* Doetinchem: Brandstichting Gamma

* Waardenburg: Overvallen McDonalds

* Kockengen: Schietincident

* Resultaten uitzending 11 maart en eventueel opgeloste zaken

Rotterdam: Serie overvallen
De Rotterdamse wijk Lombardije/Groot IJsselmonde wordt op dit moment geteisterd door overvallen op onder andere supermarkten. Twee van die overvallen zijn zeer waarschijnlijk door dezelfde daders gepleegd, die opvallende witte bivakmutsen droegen. Van beide overvallen zijn bewakingsbeelden.

Dordrecht: Gewapende overval
Woensdag 30 januari wordt in Dordrecht een Super de Boer supermarkt overvallen. De eigenaar wordt daarbij door een kogel geraakt en heeft daarna lange tijd in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis gelegen.

Waardenburg: Gewapende overval
In het Gelderse Waardenburg is zondag 13 januari, tussen 22.50-22.56 uur, de McDonald's aan de Regterweistraat door twee mannen overvallen. Beide mannen worden ook verdacht van de overval op een McDonald's in het Brabantse Heesch.

Kockengen: Schietincident
Maandag 21 januari wordt er geschoten op een 28-jarige mededirecteur van het transportbedrijf Gebroeders Aantjes Totaal bv in Kockengen. Een kogel raakt hem op een haar na.

Brummen: Diefstal bankpas
14 november 2007 merkt een 81-jarige vrouw uit Brummen als ze bij de kassa in de supermarkt wil afrekenen, dat haar bankpas gestolen is. Een nog onbekende vrouw pint vlak daarna duizenden euro's van haar rekening.

Doetinchem: Brandstichting Gamma
Op dinsdag 12 februari legt een enorme brand de Gamma in Doetinchem in de as. Schade: 4 à 5 miljoen euro. De politie zoekt getuigen van deze brandstichting.

Elke dinsdag, 21.50 uur op Ned. 1.
Herhaling: woensdag, 13.20 uur op Ned. 2.