Ingezonden persbericht

JCI leden generen belangeloos 1 miljoen euro voor Goede Doelen

JCI (Junior Kamer), een netwerkorganisatie voor jonge ondernemende mensen tot 40 jaar, presenteert dinsdag 18 maart 2008 een aantal projecten voor goede doelen in binnen- en buitenland. Daarnaast wordt uitgelegd hoe het kan dat JCI leden verantwoordelijk zijn voor 13,2 miljard omzet.

Jaarlijks haalt JCI 1 miljoen euro op voor de financiering van dergelijke projecten. Niet door financiële sponsoring van de leden, maar door het ontplooien van maatschappelijke activiteiten, georganiseerd door de leden zelf. Hierin onderscheidt JCI zich van andere serviceclubs en netwerkorganisaties.

Voor 2008 staan er weer uitzonderlijke projecten op stapel, zoals de Water Toolkit. Zo n kit bestaat uit ondersteunend lesmateriaal voor basisscholen in Nederland die een project over water organiseren (www.watertoolkit.nl). Daarnaast ondersteunt JCI in 2008, net als vorig jaar, diverse bijzondere locale projecten onder andere voor het landelijke goede doel, de Academische Kinderziekenhuizen in Nederland.

JCI leden zijn verantwoordelijk voor 73.500 medewerkers en genereren met 0,06% van de beroepsbevolking, tussen de 20 en de 40 jaar, 2,35% van het Bruto Nationaal Product. JCI leden hebben dus veel invloed op de (toekomstige) economie.