Gemeente Gouda


Gemeenteraad op definitieve vergaderlocatie (25-2-2008)

Vanaf 19 maart 2008 komt de Goudse gemeenteraad iedere woensdag op een vaste locatie bijeen. Tot de ingebruikneming van het Huis van de Stad wordt wekelijks vergaderd in het Atrium in het gemeentelijke gebouw aan de Antwerpseweg 5. Eerder werd de raad op wisselende locaties gehouden.

In september 2007 is de gemeenteraad in Gouda gestart met een nieuwe werkwijze. Er is niet langer sprake van een afzonderlijke commissie- en raadsvergadering, maar wekelijks wordt de `Woensdag Raadsdag' gehouden.

Voorheen werden de raadsvergaderingen op de Antwerpseweg gehouden en de commissievergaderingen in de Raadszaal op het Goudse Stadhuis. De nieuwe werkwijze vergde echter een specifieke vergaderlocatie waarbij rekening wordt gehouden met de akoestiek, een goede bereikbaarheid en voldoende ruimte.

Na een uitgebreide speurtocht bij bijna 30 locaties heeft de gemeenteraad toch gekozen voor de Antwerpseweg als definitieve vergaderlocatie. Om de geluidskwaliteit in de gekozen vergaderruimte te bevorderen, wordt een geluidstechnisch adviesbureau ingeschakeld.