Gemeente Werkendam
BR>

betreft: Nationale Boomfeestdag 2008

plaats: De Bolderik en de Wilgenhoek, Campus Hank

datum/tijd: woensdag 19 maart 2008, 09.00 uur

Werkendam, 10 maart 2008

Kinderen planten 70 bomen in Hank

Kinderen van basisscholen De Wilgenhoek en De Bolderik steken de handen uit de mouwen en schoppen in de grond, tijdens de 51e Nationale Boomfeestdag op woensdag 19 maart a.s. Aangemoedigd door wethouder Wim de Jong zullen 60 kinderen in totaal ongeveer 70 bomen planten. Het grootste deel van de nieuwe bomen komt te staan in de wijk naast de Campus (onder meer 't Laantje, Langewerf, Nieuwe Polder). Ook bij De Bolderik zelf komen enkele bomen.

De activiteiten starten bij de Campus, waar de wethouder samen met enkele kinderen de eerste boom zal planten. Vervolgens gaan de jonge bomenplanters onder begeleiding op pad om Hank te verrijken met tientallen nieuwe bomen. Het gaat onder meer om peren-, essen-, elzen-, prunus- en amberbomen. Om ongeveer 10.30 uur krijgen de deelnemers in het schoolgebouw een verdiende traktatie, tijdens de afsluiting van de activiteiten. Ieder kind krijgt een aandenken aan de Boomfeestdag mee.

Sinds 1957 wordt in Nederland jaarlijks een Nationale Boomfeestdag gevierd. Ruim 100.000 kinderen van basisscholen planten op deze dag een boom langs straten en pleinen, in parken en bossen, verspreid over het hele land. De Boomfeestdag wordt georganiseerd door de Stichting Nationale Boomfeestdag, in samenwerking met meer dan 400 gemeenten. Het thema van Nationale Boomfeestdag 2008 is `Boom zoekt kind': Kinderen gaan HUN BeschermBoom zoeken of planten, hem adopteren, beschrijven en onderzoeken én ervoor zorgen dat hun BeschermBoom nog heel veel jaren kan blijven groeien