Gemeente Capelle a/d IJssel

Opening Multifunctioneel Centrum

Een artist impressie van het multifunctioneel centrum Het is zover! Op 19 maart slaat wethouder Hans Jacobs de eerste paal van het Multifunctioneel Centrum in de wijk Fascinatio. De leerlingen van de drie basisscholen en de kinderen van de peuterspeelzaal helpen hem daarbij. Dit vindt plaats tussen 10.00 en 11.30 bij het Informatiecentrum aan de Fascinatio Boulevard 706.

In Fascinatio wordt dan ook een kostbare schat begraven: de wensen van de bewoners van de wijk. Ook u kunt uw wens voor de toekomst van de buurt in de wenskist doen. De kist graven we weer op tijdens het 5-jarig jubileum van het Multifunctioneel Centrum. Dan kijken we of alle wensen in vervulling zijn gegaan.

De feestelijke ochtend wordt afgesloten met taart, koffie en thee in het Informatiecentrum.

Logo Fascinatio Groen Fascinatio

Op 19 maart is het in Fascinatio dubbel feest. Tijdens deze Nationale Boomplantdag krijgen de bewoners de bomen die zij in het kader van het Groeninvesteringsfonds Fascinatio in hun voortuinen gaan planten.

Tijdens een WOP-vergadering hebben bewoners aandacht gevraagd voor meer groen in de wijk. Dit bleek niet zo eenvoudig te zijn omdat in de openbare ruimte veel kabels en leidingen liggen die de aanplant van bomen onmogelijk maken. Uiteindelijk is toen het Groeninvesteringsfonds Fascinatio (GrIFF) bedacht. Hierbij stellen het WOP en gemeente en ontwikkelaars bomen beschikbaar die bewoners in hun tuin kunnen planten. Jasper Hooijkaas, bewoner van de Solislaan, joeg deze actie als voorzitter van de groenwerkgroep aan. Uiteindelijk hebben meer dan 90 huishoudens zich aangemeld om mee te doen. Bewoners konden kiezen uit 26 boomsoorten, maar bijna de helft koos voor bolvormige bomen en Magnolias. In totaal komen er 18 nieuwe boomsoorten in de wijk: een unicum.