Gemeente Ermelo


Boomfeestdag in Ermelo

Woensdag 19 maart 2008

Het thema van de Nationale Boomfeestdag 2008 is `Boom zoekt Kind'. Drie Ermelose basisscholen nemen deel aan de plantactiviteiten op woensdag 19 maart a.s. In totaal worden er 32 bomen en ca. 350 struiken geplant. De deelnemende scholen hebben lesbrieven ontvangen rond het thema waaraan zij op school kunnen werken. Na afloop ontvangen de leerlingen die geplant hebben een oorkonde als herinnering aan deze Boomfeestdag.

Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo ondersteunt de boomfeestdag van harte. Een afvaardiging van het college is dan ook bij elke plantgelegenheid aanwezig.

De Boomfeestdag is een bekend fenomeen voor veel mensen. Samen met een groep schoolkinderen bomen planten om de groene leefomgeving voor nu en voor de toekomst een impuls te geven. Voor de kinderen leuk om te doen, maar ook goed om te leren beseffen hoe belangrijk en waardevol bomen zijn.

De activiteiten rond de Boomfeestdag in Ermelo worden georganiseerd door de afdeling Openbare Werken van de gemeente Ermelo in samenwerking met vrijwilligers van de Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo en het gemeentelijk Natuur- en MilieuEducatief Centrum Ermelo.

Het overzicht van de tijden en locaties waar geplant gaat worden op 19 maart:

* Om 9.20 uur worden er 14 essen en 5 elzen geplant aan de Groenewoudseweg, door leerlingen van de Goede Herderschool samen met wethouder Vliek.

* Om 9.20 uur komen leerlingen van De Waterval naar de Morieljelaan (zijweg van de Drieërweg) om hier samen met wethouder Van den Bosch 350 struiken te planten waaronder eiken, lindes, hazelaars, hulst en lijsterbessen.

* Om 10.50 uur planten leerlingen van de Beatrixschool samen met wethouder Van den Bosch 3 rode beuken, 3 moeraseiken, 7 bolesdoorns en een taxushaag in de Korenbloem.

Boomfeestdag