Gemeente Bussum

Inloopmiddag speelplaats Plaggenweg

De gemeente Bussum gaat binnenkort de speelplaats aan de Plaggenweg renoveren, omdat de speeltoestellen zijn verouderd.

Tijdens de inloopmiddag op woensdag 19 maart van 15.00-17.30 uur op het gemeentehuis kan het definitief ontwerp worden bekeken. Het ontwerp is tot stand gekomen in samenspraak met een bewonersgroep.

De werkzaamheden zullen eind maart of begin april van start gaan. De speelplaats zal geschikt zijn voor kinderen tot 12 jaar en heeft als thema de uitdaging. Op voorstel van de bewonersgroep komt boven de ingang een bord met de nieuwe naam voor de speelplaats: Zandland.

Bij het maken van het ontwerp is rekening gehouden met uitgangspunten uit de Landschapsvisie, welke een behoud van de eikenhakhoutwallen in de omgeving en een natuurlijke uitstraling beoogt. De speelplaats wordt daarom afgeschermd door een nieuw houten hek. Ook wordt er een meerstammige eikenboom in de speelplaats geplant.

Ieder is van harte welkom om het ontwerp voor de nieuwe speelplek te komen bekijken; vooral de kinderen worden uitgenodigd. De middag vindt plaats in de ontmoetingsruimte van het Raadhuis. Er zijn ambtenaren aanwezig om het ontwerp toe te lichten en vragen te beantwoorden.

Speeltuin op de Plaggenweg