Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

Maart 2008

Amsterdam | 19 maart 2008

Film- en debatavond over de mensenrechten in Wit Rusland

De laatste dictatuur van Europa

VU podium en de Amnesty International's studentengroep Amsterdam organiseren op woensdag 19 maart een film- en debatavond over de mensenrechten in Wit Rusland. Wit-Rusland is de laatste dicatuur van Europa. Op 19 maart 2006 waren de laatste 'verkiezingen'. Daarna werden echter demonstraties hardhandig uiteengeslagen. Precies twee jaar later is het tijd om de balans op te maken. In de aangrijpende documentaire "A lesson of Bellorussian" van Miroslaw Dembinski uit 2006 zijn de verkiezingen van toen nauwgezet gevolgd. Aansluitend zal een debat onder leiding van Hans Hindriks, journalist, plaatsvinden. Ook Kirsten Meijer, medewerker van de Alfred Mozer Stichting, een stichting die zich bezig houdt met het ondersteunen van democratische politieke partijen in Centraal- en Oost-Europa, zal haar kennis en mening uit de doeken doen.

Waar en wanneer?


Datum: woensdag 19 maart 2008
Tijd: 20.00 uur ( bar open 19.30 uur)
Plaats: Amsterdam | De kapelzaal, VE90 | van Eeghenstraat 90 Toegang: gratis

Voor informatie

www.vupodium.nl
www.amsterdam.amnesty.nl
Tel. (020) 598 9292

VU-podiumagenda
Wilt u op de hoogte blijven van het programma-aanbod van VU podium? Vraag dan de VU-podiumagenda aan. Hieraan zijn uiteraard geen kosten verbonden.

Noot voor de pers
Wilt u meer weten over deze activiteit of over VU podium in het algemeen, dan kunt u contact opnemen met Hanneke Vonk of Gert de Jager tel. (020) 598 9292.

VU podium organiseert activiteiten rond wetenschap, samenleving en levensbeschouwing