Gemeente Spijkenisse


Leerlingen Wandelen voor Water in Spijkenisse

13 maart 2008

19 maart is het wereld water dag. Op deze dag lopen 72 leerlingen van de Annie M.G. Schmidtschool de sponsorloop Wandelen voor Water. De sponsorloop wordt georganiseerd door het milieuhuis en vindt voor de tweede maal plaats in Spijkenisse.

Tijdens deze zes kilometer lange wandeling dragen alle deelnemende kinderen een rugzak met zes liter water met zich mee. De wandeling gaat van start vanaf de dependance van de school aan de Lange Groeneweg en zal eindigen bij het hoofdgebouw aan de M. Kramerstraat. Er wordt gelopen tussen 9.30 uur en 11.15 uur. Na afloop wordt het totaal opgehaalde sponsorbedrag, dat bestemd is voor het realiseren van sanitaire voorzieningen in Indonesië, bekend gemaakt door wethouder Marjolijne Lewis.

Alle leerlingen van groep 7 en 8 van de Annie M.G. Schmidtschool lopen mee aan de sponsorloop Wandelen voor Water. De wandeling zal maar liefst zes kilometer lang zijn. In sommige ontwikkelingslanden moeten kinderen soms wel zes kilometer lopen voor sanitaire voorzieningen. Doordat de leerlingen nu zelf een dergelijke afstand af moeten leggen, gaan zij zichzelf beseffen dat toegang tot schoon water niet vanzelfsprekend is.

Het geld dat de kinderen met de sponsorloop ophalen zal door de stichting Wilde Ganzen en de NCDO worden verdubbeld en is bestemd voor een waterproject in Indonesië. Van dit bedrag worden onder andere educatieve programma's over waterbeheer, sanitaire voorzieningen en gezondheid gerealiseerd voor de lokale bevolking. Daarnaast wordt er ook geïnvesteerd in de aanleg van sanitaire voorzieningen.

Als voorbereiding op de sponsorloop krijgen de leerlingen van de Annie M.G. Schmidtschool gastles van een waterdeskundige. In deze les wordt aandacht besteed aan vraagstukken over water in de eigen omgeving, maar ook voor watervraagstukken in ontwikkelingslanden. De sponsorloop is een initiatief van Aqua for All. Landelijk lopen ongeveer 3200 leerlingen, verbonden aan ruim 65 scholen mee met de sponsorloop.