Waterschap Groot Salland

'Boom zoekt kind' in Lemelerveld en Hoonhorst

Laatste wijziging: 14 maart 2008

Op woensdag 19 maart organiseert de gemeente Dalfsen in samenwerking met het Waterschap Groot Salland in de gemeente Dalfsen de jaarlijkse Boomfeestdag. Dit jaar doen de CBS A. Baron van Dedemschool uit Hoonhorst en de OBS Heideparkschool uit Lemelerveld hieraan mee. In Hoonhorst planten de kinderen op sportpark De Potkamp een bosplantsoen aan. In Lemelerveld/Dalmsholte worden aan de Vilstersedijk berken geplant.

Het idee van gemeente en waterschap om de Boomfeestdag gezamenlijk op te pakken, ligt in het feit dat het waterschap in Dalmsholte al geruime tijd werkt aan de verbetering van de waterbeheersing. Voor verbreding van de watergangen was het noodzakelijk om op een aantal plaatsen bomen te verwijderen. In de kapvergunning die de gemeente Dalfsen verleende, is een herplantplicht opgelegd. Het planten van circa 35 berken aan de Vilstersedijk wordt nu gedaan door de basisschoolleerlingen.

Boomfeestdag - 19 maart 2008

Programma op 19 maart:
09.15 uur: ontvangst van alle kinderen in de kantine van zweefvliegcentrum Aeroclub Salland
09.30 uur: educatief onderdeel, verzorgd door het Waterschap Groot Salland (informatieve dvd en ecologische waterbak waarbij medewerkers van Groot Salland tekst en uitleg geven over wat er allemaal in sloten/watergangen te vinden is aan beestjes en planten) 10.15 uur: toespraak wethouder Ton de Vries
10.30 uur: vertrek naar de twee locaties
11.00 uur: planten bomen door beide scholen
11.30 uur: einde programma

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl