Gemeente Bodegraven

Boomfeestdag

Op woensdag 19 maart worden er in Bodegraven 75 bomen aangeplant door bijna 200 bodegraafse kinderen tijdens de landelijke boomfeestdag. Ook wethouder van Veelen steekt die dag de handen uit de mouwen om een walnotenboom, de boom van het jaar, samen met één leerling van elke deelnemende school aan te planten. Het programma start om 9.30 uur en duurt tot ongeveer 11.00 uur. De festiviteiten rond de boomfeestdag worden dit jaar georganiseerd bij het nieuwe fietspad langs het spoor aan de kant van de Gravenstein, Ambachtshof en de Schoutendreef. Vorig jaar zijn er tussen de Vrije Nesse
en het spoor grootschalige rioleringwerkzaamheden geweest, waarvoor het noodzakelijk was ongeveer 50 bomen te kappen. Daarom plant de gemeente Bodegraven weer 75 mooie nieuwe bomen terug op deze locatie.

Naar verwachting wordt tijdens de boomfeestdag ook een nieuwe speelkooi met een multifunctioneel speelveld officieel in gebruik genomen. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de realisatie van deze speelkooi nabij de spoorwegovergang aan de Goudseweg. Zolang het weer meewerkt, is de speelkooi op 19 maart gereed.