Gemeente Vlaardingen


Nationale Boomfeestdag 2008

17 maart 2008

Woensdag 19 maart planten wethouders Anny Attema, Hans Versluijs en Jan Robberegt de eerste bomen van de Nationale Boomfeestdag 2008.

Elk jaar wordt de Nationale Boomfeestdag gehouden en Vlaardingen doet ook mee. Dit jaar worden op twee locaties bomen geplant. In de Babberspolder worden 16 prunussen en 1 magnolia geplant. Wethouder Anny Attema (groenbeleid) zal de eerste boom planten met kinderen van openbare basisschool Het Prisma.
Dit gebeurt om 10.00 uur op de van Hogendorplaan bij de nieuwbouwflat Even.

In de Broekpolder worden door de Federatie gebruikers Broekpolder enkele klimaatbosjes aangeboden. Het planten hiervan is een initiatief van Landschapsbeheer Nederland en De Landschappen en maakt deel uit van een landelijke klimaatcampagne. Een klimaatbosje bestaat uit 3 walnotenbomen in een driehoek geplant. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor klimaatverandering. Wethouders Hans Versluijs (Burgerparticipatie) en Jan Robberegt (Milieu) planten samen met Yvonne Batenburg (voorzitter van de federatie) en kinderen van katholieke basisschool De Hoeksteen de eerste bomen. Dit doen zij om 11.45 uur op de Watersportweg, ter hoogte van de fietsbrug over de Vaart.
Voor meer informatie over klimaatbosjes kunt u terecht op www.klimaatbosje.nl

Stichting Nationale Boomfeestdag
Sinds 1957 wordt in Nederland jaarlijks een Nationale Boomfeestdag gevierd. Ruim 100.000 kinderen van basisscholen planten op deze dag een boom langs straten en pleinen, in parken en bossen, verspreid over het hele land. De Boomfeestdag wordt georganiseerd door de Stichting Nationale Boomfeestdag in samenwerking met meer dan 400 gemeenten (=79%). In de stichting zijn 15 landelijke organisaties vertegenwoordigd op het gebied van bos, natuur, landschap en (natuur)educatie.
Stichting Nationale Boomfeestdag heeft als doelstelling kinderen van groep 7 en 8 (10/12 jaar) kennis, inzicht en begrip voor bomen en de functie van bomen voor de samenleving bij te brengen. De stichting streeft ernaar dat zij dit vervolgens overbrengen op hun ouders cq. opvoeders én dat ze zich ook daadwerkelijk gaan inzetten voor behoud en bescherming van bomen en natuur.