Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Nationale Boomfeestdag op woensdag 19 maart

Samen met Staatsbosbeheer en Landgoed Huis te Maarn organiseert de gemeente op woensdag 19 maart de Nationale Boomfeestdag 2008.

Op deze dag planten wethouders van de gemeente samen met leerlingen van een aantal scholen boompjes op verschillende locaties in de gemeente. Er nemen ruim vierhonderd gemeenten deel aan de Nationale Boomfeestdag. Ieder jaar worden door meer dan 150.000 kinderen, honderdduizenden bomen en struiken geplant. In de ruim vijftig jaar dat de stichting Boomfeestdag nu bestaat, zijn er al ruim tien miljoen bomen en struiken geplant!

In Driebergen-Rijsenburg worden eiken en beuken in het Seminariebos geplant. In Doorn wordt op een locatie aan de Velperengh bosplantsoen geplant. In Amerongen en in Leersum worden samen met Staatsbosbeheer boompjes geplant in het bos van Staatsbosbeheer. Deze bossen maken onderdeel uit van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. In samenwerking met Landgoed Huis te Maarn worden op het landgoed lindes en eiken geplant door de leerlingen van de scholen uit Maarn en Maarsbergen.

Foto: Boomfeestdag 2007 Aardenburg in Doorn

Laatst gewijzigd: 17 maart 2008