Gemeente Breda

Bredase Boomfeestweek 2008

Wethouder A.J.G. Oomen plant op woensdag 19 maart om 10.30 uur ter gelegenheid van de Nationale Boomfeestdag in PARK OVER-BOS ter hoogte van de nieuwe fietsbrug een eik.

Hij doet dit samen met 17 leerlingen van groep 7 van Daltonschool Apollo uit Prinsenbeek. Boomfeestweek

Dit is het achtste jaar dat de Gemeente Breda samen met Staatsbosbeheer de Bredase boomfeestweek organiseert. Van maandag 17 maart tot en met donderdag 20 maart vieren 22 scholen met ruim 750 leerlingen de Bredase boomfeestweek. Deze week staat bol van educatieve activiteiten die te maken hebben met de natuur en het thema van de Nationale Boomfeestdag: boom zoekt kind. De leerlingen kunnen actief aan de slag in de natuurgebieden in en om Breda die bij de Gemeente Breda en Staatsbosbeheer in beheer zijn.

Programma

Per wijk is er een programma met verschillende activiteiten opgesteld.

Zo gaan leerlingen de gemeente Breda en Staatsbosbeheer helpen met het trekken van berkenopslag op de Galderse
hei. Zo blijft het heidegebied mooi open.

In het Liesbos wordt met Staatsbosbeheer bos aangeplant.

Bij de Molenley gaan leerlingen van de scholen uit de buurt weer helpen met het onderhoud. De wilgen die hier staan mogen ze omzagen.

Ook in de Haagse Beemden en het Cadettenkamp wordt gezaagd.

En in het Zaartbos gaan leerlingen op struinexcursie. Dwars door het bos en over slootjes heen en de natuur ontdekken en beleven. Bijvoorbeeld op zoek naar sporen van dieren zoals pootafdrukken, veren of keutels.

Breda, 17 maart 2008

Te downloaden:

* activiteiten nationale boomfeestdag 2008.pdf