Gemeente Goes

Officiële opening Nansenbaan

Woensdag 19 maart wordt de verlengde Nansenbaan officieel geopend. De Nansenbaan, die vanaf de Anthony Fokkerstraat loopt, ging eerst niet verder dan halverwege Smithweg en Cookweg, maar krijgt nu een aansluiting op de s-Gravenpolderseweg.

Door de verlengde Nansenbaan is er een kortere verbinding voor auto- en fietsverkeer ontstaan vanuit het zuiden en de Zak van Zuid-Beveland naar het bedrijventerrein Poel II en het complex Zeelandhallen/bioscoop. De ziekenhuizen zijn er ook beter door bereikbaar geworden. De Fruitlaan en A. Fokkerstraat worden ontlast.

De voltooiing van de Nansenbaan heeft tevens tot gevolg dat verder gegaan kan worden met de uitgifte van kavels op Poel II. Dit jaar worden twee van de vier geplande schiereilanden aangelegd. Ook is hiermee de ontsluiting gemaakt voor het geplande crematorium aan de zuidkant van de verlengde Nansenbaan (vlakbij het kruispunt met de s-Gravenpolderseweg). (Naar verwachting start de bouw van het crematorium volgend jaar).

Programma

15.30 uur Ontvangst in restaurant De Goederenloods op het terrein van de Stoomtrein goes- Borsele aan de Stephensonweg 19 16.00 uur Vertrek per stoomtrein naar de Nansenbaan ca. 16.25 uur

Officiële opening bij het kruispunt Nansenbaan/s-Gravenpolderseweg

(Wethouder M.K. Dieleman zet het licht op groen van de nieuwe verkeersregel-installatie en wethouder S.M. van t Westeinde rijdt als eerste over de Nansenbaan)
ca. 16.45 uur Terug per trein naar restaurant de Goederenloods ca. 17.00 uur Toespraak door wethouder Van t Westeinde