Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 17 maart 2008







Persbericht / Persuitnodiging


Gemeente De Wolden doet mee aan Nationale Boomfeestdag 2008


Op woensdag 19 maart aanstaande vindt voor de 52e keer de Nationale Boomfeestdag plaats. Op deze dag worden zoveel mogelijk bomen geplant om een substantiële bijdrage te leveren aan een schoner klimaat in eigen land. De gemeente De Wolden doet samen met Landschapsbeheer Drenthe mee aan de Nationale Boomfeestdag. Wethouder Liesbeth Koster opent de Boomfeestdag door samen met een aantal deelnemers de eerste boom te planten.

Dit jaar vindt in gemeente De Wolden de Boomfeestdag plaats bij Huize Echten in Echten. Er worden tien eiken en een lange meidoornhaag geplant. Deze cultuurhistorische haag is in het verleden verdwenen en wordt op de Boomfeestdag opnieuw geplaatst. De leerlingen van groep zes, zeven en acht van OBS Het Echtenest planten de bomen samen met bewoners van Zorgboerderij de Noaberhoeve en de Stichting Visio voor visueel- en verstandelijk gehandicapten. Ter herinnering aan de dag ontvangen alle deelnemers namens de gemeente een bessenstruik.

Thema 2008 'Boom zoekt kind'
Het landelijke thema van 2008 is 'Boom zoekt kind'. Met dit thema wordt ingespeeld op het maatschappelijke probleem dat de jeugd te weinig buiten speelt én beweegt. De Stichting Nationale Boomfeestdag ziet graag dat kinderen meer buiten komen om op een speelse manier in aanraking te komen met de bomen en natuur.


/////////////////////////////////////