Gemeente Zoetermeer

Bomen planten in Zoetermeer

Zoetermeer doet evenals voorgaande jaren mee aan de Nationale Boomfeestdag. Dit jaar vindt deze feestelijke dag plaats op woensdag 19 maart. Op diverse locaties in de stad worden bomen geplant.

Om 9.00 uur plant wethouder Frank Speel samen met leerlingen een fruitboom en een buxushaag in de adoptieschooltuin op het schoolplein van de Leo Kannerschool in de wijk Driemanspolder.

`Vogelkijkbosjes'

De gemeente plant drie `vogelkijkbosjes' nabij de Hazerswoudestraat in Oosterheem. De bosjes bestaan uit verschillende soorten bomen en struiken, waaronder een meidoorn, krentenboom, sleedoorn en grauwe els. Deze soorten zijn speciaal uitgezocht om kleine stadsvogels aan te trekken. Om voedsel te vinden en voor beschutting. Het zijn mooie bloeiende planten die kleurige bessen dragen. Het worden plekken waar basisschoolkinderen een kijkje kunnen nemen om zo meer te leren over de Zoetermeerse stadsvogels. Deze `vogelkijkbosjes' worden geplant in het kader van de Zoetermeerse stadsvogelcampagne, onderdeel van Duurzaam Zoetermeer.

1600 bomen in Bentwoud

Zoetermeer plant samen met gemeente Rijnwoude en Staatsbosbeheer de eerste bomen in de driehoek Bentwoud tussen Benthuizen en Oosterheem. 120 leerlingen uit Zoetermeer en Benthuizen planten ruim 1600 bomen op het voormalige boomgaardperceel bij landwinkel Sonneveld. De boomfeestdag markeert symbolisch de eerste stap naar een `groene inrichting en veilige' verbinding tussen Benthuizen en Zoetermeer.

Nationale Boomfeestdag

Belangstelling voor bomen is noodzakelijk om in te zien dat bomen bijdragen aan het welzijn en de welvaart van een land. Bomen houden de bodem en water vast, verzachten het klimaat en bieden bescherming en voeding voor verschillende diersoorten. Stichting Nationale Boomfeesdag organiseert ruim vijftig jaar de Boomplantdag. Jaarlijks doen ruim 400 gemeenten mee. Ieder jaar planten meer dan 150.000 kinderen, honderdduizenden bomen en struiken in heel het land.