Gemeente Terneuzen

Boomfeestdag op woensdag 19 maart

Tijdens de Boomfeestdag op woensdag 19 maart zullen 233 leerlingen van 26 scholen uit de gemeente bijna 2.311 bomen planten, zowel beuken, populieren, heesters als coniferen. De bomen komen te staan op negen verschillende locaties in Axel, Biervliet, Koewacht, Sas van Gent, Terneuzen en Zuiddorpe.

De Nationale Boomfeestdag wordt voor de 52ste keer gevierd en heeft dit jaar als thema 'Boom zoekt kind'.

Centrum voor natuur- en milieueducatie Natuur&Zo Natuur&Zo organiseert een bostheater in de Braakman. Staatsbosbeheer organiseert excursies in Canisvliet in de Margrethapolder. Stichting Landschapsbeheer Zeeland gaat bomen knotten. Cluster Groenbeheer van de gemeente en medewerkers van Dethon Groen planten bomen met leerlingen van scholen. De kinderen krijgen een boomfeestdagpetje en een versnapering.

Wethouder Van Waes plant op om 9.00 uur samen met 21 leerlingen van de Prinses Marijkeschool 30 platanen op het motorcrossterrein in Axel. Wethouder Co van Schaik is om 9.30 uur aanwezig in de Margethapolder (verzamelen bij café de Griete).

De geplande activiteiten voor de Boomfeestdag in de omgeving van sportpark Vliegende Vaart in Terneuzen zijn in verband met de uitvaart van brandweerman Wim Matthijssen verzet naar woensdag 2 april. Wethouder Jaap Bos zal 2 april om 10.00 uur aanwezig zijn bij de kantine van korfbalvereniging Luctor op sportpark Vliegende Vaart.

Gemeente Terneuzen - T. 0115 455 000 - E. gemeente@terneuzen.nl |