Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Persuitnodiging: VROM-raad advies 'Brussels lof'

18-03-2008

Op woensdag 19 maart brengt de VROM-raad een advies uit over het Europese recht en beleid onder de titel Brussels lof. Saskia Borgers, directeur-generaal Milieu, ontvangt woensdag namens minister Cramer het advies.

Na de presentatie van het advies is er een discussie naar aanleiding van het advies waar vragen aan de orde komen als: hoe komt het dat verscheidene EG-(milieu)richtlijnen zo veel stof hebben doen opwaaien in Nederland?; is verandering in de aanpak van ontwikkeling en implementatie van Europees recht en beleid nodig en mogelijk?; wie zou kunnen veranderen, zij in Brussel of wij in Den Haag?

Deelnemers aan de discussie zijn L.J. Brinkhorst, N.D. van Egmond, J.H. Jans, H.G. von Meijenfeldt en Ch.W. Backes.

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Tijdstip: woensdag 19 maart, 11.00 uur 12.30 uur

Plaats: Ministerie van VROM, Rijnstraat 8, Den Haag (zaal D04.31)

Achtergrond
Het advies Brussels lof geeft handreikingen aan VROM en medespelers op het terrein van milieu, ruimte en wonen om succesvol EU-beleid te ontwikkelen en in te voeren. Een aantal specifieke Nederlandse kenmerken spelen hierin een rol. De aanbevelingen zijn zowel op het totstandkomingstraject van Europees recht en beleid gericht als op keuzes die Nederland zelf maakt bij de omzetting en toepassing.

Dossiers


* Europees milieubeleid