Gemeente Rotterdam

Rotterdam is gaststad voor de nationale Boomfeestdag op 19 maart. Dit wordt gevierd met een groot kinderfeest in de hele stad. Minister Verburg plant op deze dag officieel de eerste boom op het HSL-tracé in Park Zestienhoven (Overschie). Daarna gaan duizenden schoolkinderen in alle Rotterdamse deelgemeentes met een spade aan de slag.

De nationale Boomfeestdag in Rotterdam is een feestelijke dag met een spetterend programma. Er is onder andere een songfestival en een act van Cirque du Soleil op de feestlocatie in Overschie. Eregast is minister Gerda Verburg (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit), die de eerste bomen gaat planten samen met burgemeester Ivo Opstelten, Lucas Bolsius (wethouder Financiën, Sport en Buitenruimte), Jacques van der Have (portefeuillehouder van de deelraad Overschie) en Boomfeestdag-voorzitter Gilbert Monod de Froideville. De presentatie van de nationale viering is in handen van Sandra Reemer en Jochem van Gelder.
De nationale Boomfeestdag in Rotterdam komt tot stand in samenwerking met de Stichting Nationale Boomfeestdag.

Start aanplant 2008 bomen
Op 19 maart wordt een start gemaakt met de aanplant van 2008 bomen. Het gaat overwegend om laanbomen zoals de Hollandse linde, els en esdoorn. De bomen zijn tussen de 6 en 8 jaar oud en hebben een stamomtrek van gemiddeld 16 tot 18 centimeter.

Spelen in het groen
De gemeente Rotterdam wil kinderen bewuster maken van de natuur in hun stad. Ook streeft zij naar uitbreiding van speelmogelijkheden in het groen. Daarom wordt op 19 maart gestart met de aanleg van een Kinderbos in Pernis. Ook zijn er deze dag diverse activiteiten in educatieve tuinen en kinderboerderijen en planten kinderen op deze locaties bomen.

Groenjaar 2008
De viering van de Nationale Boomfeestdag is voor de gemeente Rotterdam een van de vele Groenjaar-activiteiten. In het Groenjaar 2008 krijgt het Rotterdamse groen extra aandacht. Met nieuwe bomen, bijzondere activiteiten, groene verrassingen en vernieuwende initiatieven voor een mooiere groene stad na 2008.

Bron: Gemeentewerken, 18-03-2008