Project Gemeente Westland

gemeentehuis op huidige locatie
College heeft voorkeur voor nieuw gemeentehuis op huidige locatie Publicatiedatum: 19-03-2008

Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt, komt het nieuwe gemeentehuis van Westland op de locatie van het huidige gemeentekantoor in Naaldwijk en niet, zoals eerder besproken, op de Rabobank-locatie. Het college legt de gemeenteraad naast de Rabobank-variant een tweetal andere varianten voor. Beide varianten gaan uit van een nieuw gemeentehuis op de huidige locatie. Bij één variant komen het gemeentehuis en Albert Heijn in één gebouw. De andere variant voorziet in een nieuwe Albert Heijn op de plaats van de Rabobank. Deze variant heeft de voorkeur.

In september 2007 heeft de gemeenteraad van Westland de structuurvisie Verdilaan e.o. vastgesteld. In deze visie is aangegeven hoe het gebied rond de Verdilaan in Naaldwijk er in de toekomst uit komt te zien. Voor de eerste fase, het gebied rondom het gemeentehuis en de Rabobank, worden nu concrete plannen uitgewerkt. Onderdeel hiervan vormen een nieuw gemeentehuis, een nieuwe, grotere Albert Heijn, appartementen en een park rond de Verdilaan.

Het college meent dat het oorspronkelijke plan geoptimaliseerd wordt door het gemeentehuis te realiseren op de huidige plek. Er wordt hierdoor een betere aansluiting op de historische kern mogelijk gemaakt. Daarnaast wordt met het totale plan voor de Verdilaan en omgeving de parkeersituatie in het centrum van Naaldwijk aanzienlijk verbeterd.

De varianten worden vanavond tijdens een openbare bijeenkomst aan de gemeenteraad gepresenteerd.