Gemeente Arnhem

Garantiegeld voor Sonsbeek (18-03-08)
Zeven ton garantiesubsidie voor Sonsbeek 2008

Burgemeester en wethouders van Arnhem hebben 18 maart besloten 700.000 euro beschikbaar te stellen voor de beeldententoonstelling Sonsbeek 2008. Het gaat om de helft van het totale bedrag, waarvoor de gemeente Arnhem zich garant heeft gesteld.

De gemeente heeft eerder, in 2007, ruim één miljoen euro (1.124.000 euro) subsidie beschikbaar gesteld en de provincie Gelderland één miljoen euro. Om te garanderen dat de organisatie voortgang kon vinden en alle voorbereidingen tijdig getroffen konden worden, heeft de gemeente voor een bedrag van 1,4 miljoen gulden een garantiesubsidie afgegeven. Door nu de helft daarvan (7 ton) beschikbaar te stellen, stelt de gemeente Sonsbeek 2008 in staat om tijdig financiële verplichtingen voor de tentoonstelling aan te gaan. De voorbereiding van de internationale beeldententoonstelling kan daardoor in volle omvang doorgaan.
De gemeente verplicht de stichting om zich maximaal in te spannen om het bedrag van zeven ton terug te betalen uit de fondsen- en sponsorinkomsten.

27 kunstwerken

Artistiek leider Anna Tilroe heeft intussen 27 kunstenaars uit de gehele wereld gecontracteerd. De tiende internationale beeldententoonstelling Sonsbeek draagt de titel Grandeur en vindt plaats van 13 juni tot en met 21 september 2008. Zondag 8 juni dragen vele honderden Arnhemmers de beelden in een Processie door de binnenstad.