Pijnacker-Nootdorp


datum 18 maart 2008

Gemeenten besteden gezamenlijk standaard drukwerk aan

Afgelopen maandag ondertekende gemeente Pijnacker-Nootdorp samen met Lansingerland en Delft de gunning van de aanbesteding van standaard drukwerk. Na een gezamenlijk aanbestedingstraject kozen zij voor Den Haag media groep uit Rijswijk als gezamenlijke leverancier. Dit levert een aantal duidelijke voordelen op het gebied van prijs, techniek en maatschappelijk verantwoord ondernemen op.

Het gezamenlijk inkopen van standaard drukwerk levert de drie gemeenten in een gunstiger tarief dan wanneer zij afzonderlijk zouden inkopen. Daarnaast levert Den Haag media groep de techniek om elektronisch te gaan bestellen. Dit maakt het eenvoudig huisstijlproducten te bestellen.

Daarnaast vinden de drie gemeenten het belangrijk dat de bedrijfsvoering van Den Haag Mediagroep duurzaam en maatschappelijk verantwoord is. Het bedrijf heeft een vast contract met Combiwerk om mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt werkervaring te laten opdoen en eventueel in vaste dienst te nemen. De gemeente Pijnacker-Nootdorp zal op basis van deze voorwaarden met de Den Haag Media Groep afspraken maken om niet alleen het drukwerk te laten uitvoeren, maar ook te kijken of inwoners van Pijnacker-Nootdorp kunnen profiteren van de maatschappelijke betrokkenheid van dit bedrijf. Het schoonmaakwerk van de gemeentelijke gebouwen gebeurt al via Combiwerk.

Bijschrift foto:
alle ondertekenaars toasten op de samenwerking. Van links naar rechts: Eric Offel (directie gemeente Delft), Wim Verhage (directie Den Haag media groep), Marijke Walhout (directie gemeente Lansingerland) en dus Arie Wijten (directie gemeente Pijnacker-Nootdorp).