Hasjvangst tijdens politiecontrole

Eibergen, 19-03-2008 o De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 16 maart een 22-jarige man uit Deventer aangehouden. Hij bleek in het bezit van ongeveer een kilo hasj. Tegen betrokkene is proces-verbaal opgemaakt.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 05.00 uur op het industrieterrein De Kieft in Eibergen een auto rijden. Gezien het tijdstip en de locatie werd besloten de auto te controleren. Toen de bestuurder in de gaten kreeg dat de politie interesse voor hem had, doofde hij de verlichting van zn auto en verhoogde zn snelheid.

Door de aanwezige verkeersdrempels kon hij geen snelheid maken en de agenten wisten de man op de Bultrumseweg te laten stoppen. In de auto werden enkele plakken hasj aangetroffen en de bestuurder werd aangehouden. Nadat de plakken waren gewogen bleek het om ongeveer 1 kilo te gaan.

De verdachte is ingesloten en is hij de afgelopen dagen verhoord. Inmiddels is hij op vrije voeten gesteld. In verband met onderzoeksbelangen wordt het bericht nu pas vrijgegeven.