Gemeente Deventer

Dunantlaan

Voortgang werkzaamheden fietstunnel H. Dunantlaan

De tweede fase van de aanleg van de fietstunnel is bijna afgerond. De fietstunnel verbindt de Rielerweg-Oost met de Rielerweg-West en vormt een belangrijke fietsverbinding tussen stadsdeel De Vijfhoek en het centrum van Deventer. Met de bouw van de fietstunnel wordt de positie van de fietser verbeterd.

Het nieuwe (tijdelijke) fietspad, dat achter school `De Kleine Planeet' ligt, heeft een asfaltlaag gekregen. Verder is gestart met het schoonmaken van de grond.

Bij de aanleg van de tunnel is aandacht voor de bomen. Beschermende hekwerken zijn op drie meter van de bomen geplaatst en ook de wortels worden beschermd. Ook bij de verdere aanleg van de tunnel houdt de gemeente rekening met de bomen.

De nutsbedrijven leggen de laatste hand aan het verplaatsen van alle kabels en leidingen. Deze werkzaamheden duren zeker tot de tweede week van april. Het aan elkaar lassen van kabels, om een voorbeeld te noemen (het gaat om 1800 draadjes per kabel), vraagt veel tijd.

Vervolg

Na het paasweekend (2008) start fase drie.

· Het aanbrengen (geluidsarm en trillingsarm) van de damwanden voor de toeritten gaat dan beginnen.

· Dit brengt veel grondtransport met zich mee. Omdat vrijkomende grond wordt afgevoerd, kan het verkeer hier enige hinder van ondervinden.

· Als de omliggende straten vuil worden van het zand, wordt er geveegd.

· Waarschijnlijk begint eind juni het grote graafwerk. Dit graafwerk maakt de ruimte vrij die nodig is voor het plaatsen van het tunnelskelet. Deze werkzaamheden stonden gepland voor mei. De vertraging is veroorzaakt doordat verschillende werkzaamheden moeilijk met elkaar te combineren bleken.

Verkeersmaatregelen

Autoverkeer

· Sinds maandag 21 januari is de verbinding tussen de Henri Dunantlaan en de Rielerweg volledig afgesloten. Zodra de tunnel gereed is, kunt u wel weer de wijk uitrijden.

· Het in- en uitrijden van de wijk is alleen mogelijk via de Veenweg en de Brinkgreverweg.

· De aansluiting van de Henri Dunantlaan op de Nico Bolkesteinlaan blijft voorlopig volledig open voor autoverkeer. Het ziekenhuis is dus altijd bereikbaar.

· Tot 28 maart wordt gewerkt aan het verleggen van de riolering en drinkwaterleidingen op de hoek van de Rielerweg en de Tjoenerstraat. Het autoverkeer ondervindt hiervan hinder. Dit heeft geen gevolgen voor het fietsverkeer.

Fietsverkeer

· Het fietsverkeer loopt via een speciaal aangelegd asfaltpad achter de school.

Publicatiedatum: 19-3-2008
wegwerkzaamheden bij de aanleg van de fietstunnel

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging woensdag 19 maart 2008