Persberichten stad Utrecht, 10.10 uur

Utrecht, 19-03-2008

Zakkenrollen: 7000

UTRECHT Op dinsdag 18 maart werd een 27-jarige Pool bestolen van zevenduizend euro.

Rond 06.30 uur bevond de Pool zich op de automarkt op de Veemarkt. Hij bekeek autos op het handelaarsgedeelte. Terwijl hij daar een auto stond te bekijken, kwamen twee mannen in zijn buurt staan. Vlak nadat het tweetal weg was gelopen, bemerkte de Pool dat zijn jaszak was opengesneden. Uit de zak was een bedrag van zevenduizend euro gestolen.

De verdachten waren twee mannen, één was ongeveer 1.85 meter, had een slank postuur en hij had een capuchon aan zijn jas. De tweede man was ongeveer 1.70 meter, had een gezet postuur en hij had donkere kleding aan.

Aan getuigen van de zakkenrollerij of aan mensen die menen het verdachtenkoppel te (her)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht noord op telefoonnummer 0900-8844.

Meisje gewond

DE MEERN Een 11-jarig meisje uit De Meern raakte op dinsdag 18 maart gewond bij een aanrijding.

Rond 12.30 uur reed een 48-jarige automobilist uit Utrecht over de Heldammersingel. Op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer stond een lijnbus stil. Toen de Utrechter langs de bus reed, staken plotseling drie meisjes de weg over. Twee van hen stopten nog op tijd, maar het derde meisje liep door. Dit meisje, 11 jaar oud en afkomstig uit De Meern, werd door de automobilist aangereden. Het slachtoffer werd met vermoedelijk een gebroken been per ambulance naar het UMC gebracht.

Auto over de kop

UTRECHT In de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 maart ging een automobilist op de Rijksweg A2 over de kop.

Rond 03.00 uur reed een 27-jarige automobilist uit Utrecht over de Rijksweg A2. Door nog onbekende oorzaak raakte hij ter hoogte van Knooppunt Oudenrijn de macht over het stuur kwijt. De auto ging over de kop en kwam op de rijbaan tot stilstand. Meerdere politie-eenheden en een ambulance gingen ter plaatse en twee rijstroken van de A2 werden afgesloten.

De Utrechter raakte niet gewond, maar hij bleek wel te veel te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 295 ug/l, terwijl de wettelijke grens 220 ug/l is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur. De auto werd door een takelbedrijf weggesleept.

Vrouw mishandeld

DE MEERN Op dinsdag 18 maart werden vier verdachten aangehouden voor mishandeling van een vrouw.

Rond 22.15 uur ging een 36-jarige vrouw uit De Meern naar een 31-jarige buurvrouw. De 36-jarige vrouw had haar enige honderden euros geleend en wilde haar geld graag terug. Bij de 31-jarige vrouw waren meerdere personen aanwezig. Er ontstond een woordenwisseling, waarna de 36-jarige vrouw door drie vrouwen en een man werd mishandeld. Zij vluchtte de woning uit en belde de politie.

Agenten hielden vier verdachten aan: een meisje van 16, twee vrouwen van 31 en 41 jaar en een man van 47 jaar, allen uit De Meern. Het slachtoffer raakte onwel en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zij had letsel aan haar hoofd en diverse blauwe plekken opgelopen. Zij mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten en deed aangifte van mishandeling.

Snelheidscontrole

UTRECHT De politie heeft op dinsdag 18 maart van 14.45 uur tot 17.00 uur een snelheidscontrole op de Koningsweg gehouden. De snelheid van 1099 voertuigen werd vastgelegd, 255 bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. De topper reed maar liefst 90 km/u.

Fietsster gewond

UTRECHT Bij een aanrijding met een stadsbus raakte op dinsdag 18 maart een fietsster gewond.

Rond 14.50 uur reed een 41-jarige vrouw uit Utrecht met haar fiets over de Adelaarstraat. Over dezelfde weg en in dezelfde richting reed een 36-jarige chauffeur uit Utrecht met een stadsbus. Op het moment dat de bus de fiets inhaalde, raakten zij elkaar en kwam de fietsster ten val. Daarbij kreeg zij het stuur in haar borst. Zij werd met letsel aan haar borst, knie en arm per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Aanrijding

UTRECHT Bij een aanrijding tussen twee autos raakten beide autos total loss. Een inzittende raakte lichtgewond.

Rond 14.45 uur stond een 43-jarige automobilist uit Utrecht met een auto op de Mississippidreef op de rechterrijstrook voor het rode verkeerslicht te wachten. Bij hem in de auto zat een 60-jarige man uit Houten. Op het moment dat het verkeerslicht op groen sprong, besloot de Utrechter toch om linksaf te slaan. Hij zag niemand aankomen, trok op en stuurde naar links. Op dat moment werd hij van achteren genaderd door een 29-jarige automobilist uit Utrecht. Hij zag de 43-jarige automobilist te laat, kon een aanrijding niet meer voorkomen en botste tegen hem op.

De 60-jarige passagier liep hoofdletsel op en werd per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht. Hij bleek een lichte hersenschudding te hebben opgelopen en mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten. Beide autos raakten total loss en werden weggesleept.

Fietsendief

UTRECHT Door twee Stadstoezichthouders werd op dinsdag 18 maart een fietsendief aangehouden.

Rond 14.25 uur zagen twee Stadstoezichthouders dat een man op de Mariaplaats een fiets aan het openbreken was. Zij hielden de verdachte, een 38-jarige man uit Utrecht, aan en droegen hem even later aan politieagenten over. De fiets en het door de verdachte gebruikte gereedschap werden in beslag genomen.

De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en in verzekering gesteld. Hij bleek een veelpleger te zijn. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding letsel

UTRECHT Dinsdagmorgen vond op deBriljantlaan een aanrijding tussen een motorfiets en een personenauto plaats. Hierbij raakte de motorrijder gewond.

Rond 08.45 uur reed een 65-jarige bestuurder uit Utrecht met zijn auto over het Tolsteegplantsoen. Op de kruising met de Briljantlaan liet de man een scooter voorgaan. Toen hij weer langzaam op trok, zag hij plotseling een motorrijder van links aan komen rijden. Hij kon de bestuurder niet meer ontwijken en tikte de motorfiets aan. De 43-jarige bestuurder uit Houten kwam ten val en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis Oudenrijn overgebracht. De automobilist bleef ongedeerd. De politie onderzoekt de toedracht.

Mishandeling na aanrijding

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg vond dinsdagmiddag een aanrijding plaats waarbij de bestuurders elkaar in de haren gevlogen.

Omstreeks 12.05 uur kreeg de politie een melding van een mishandeling op de Amsterdamsestraatweg. Ter plaatse zagen agenten een auto midden op de weg staan. Een tweede auto reed net weg van de plaats waar de aanrijding had plaatsgevonden. De twee inzittenden werden op de Concordiastraat aan de kant gezet. Het bleek dat het tweetal niets met de aanrijding en mishandeling te maken had. Zij mochten hun weg vervolgen.

Een ander voertuig op de Amsterdamsestraatweg was wel betrokken bij de aanrijding.

De 29-jarige Franse bestuurder gaf aan geslagen te zijn door een 28-jarige medeweggebruiker. Omdat beiden aangifte wilden doen en het voor de agenten op straat niet duidelijk werd wat er precies gebeurd was, werden beiden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Twee winkeldieven aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag twee vrouwen aangehouden voor het plegen van een diefstal.

Tijdens de surveillance werden agenten aangesproken door een medewerkster van een winkel aan de Lange Elisabethstraat. De vrouw gaf aan net twee winkeldieven te hebben overlopen. De vrouwen verlieten de winkel zonder buit. Op het moment dat de medewerkster met de agenten stond te praten, liepen de twee dievegges voorbij. De agenten hielden het tweetal aan en namen de dames beiden 19 jaar uit Utrecht mee voor verhoor. Op het bureau bleek dat de vrouwen een ware rooftocht door de stad hadden gehouden. In de tassen die zij bij zich hadden zaten een groot aantal gestolen goederen vanuit meerdere winkels.