Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 15 maart

* ANPR-CONTROLE IN ROTTERDAMSE HAVEN
ROTTERDAM - De Zeehavenpolitie heeft op vrijdag 14 maart in samenwerking met de Verkeerspolitie, Rijksbelastingdienst en Douane een verkeerscontrole met behulp van ANPR (automatische kentekenherkenning) uitgevoerd in de Rotterdamse haven. Op de N57 en N15 zijn tussen 15.30 en 23.00 uur ruim 2150 autos gescand. Daarbij gaven 43 voertuigen een zogeheten 'hit'. De politie schreef 34 bekeuringen uit voor ondermeer onvoldoende lichtdoorlatendheid van ramen, overschrijding van geluidsnormen, APK, kentekenfeiten, gladde banden en overschrijding toegestane maximum massa. Tijdens de controle werd tevens een snelheids controle uitgevoerd waarbij 441 voertuigen de maximum snelheid overschreden en hiervoor een proces-verbaal kregen. Eén bestuurder bleek te veel alcohol te hebben genuttigd. Tevens werden er twee slagwapens onttrokken aan het verkeer. Daarnaast inden agenten bij bestuurders ook nog openstaande boetes voor een bedrag van in totaal 345 euro. De Rijksbelastingdienst heeft geen geld geïnd, maar wel in totaal vijf maal beslag gelegd, waaronder op twee auto's. De medewerkers namen deze twee auto's ook daadwerkelijk mee. De Douane handelde een BPM overtreding af ter waarde van 6500 euro. In totaal zijn er 86 voertuigen gecontroleerd en werden er 31 personeelsleden ingezet. Bij een normale verkeerscontrole wordt iedere auto die passeert gecontroleerd. Met ANPR worden alleen de bestuurders van voertuigen waar mogelijk iets mis mee is op een zorgvuldige en professionele wijze aan de kant gezet. Deze gerichte controles zijn niet alleen publieksvriendelijk, maar door de informatiegerichte werkwijze ook efficiënt waardoor minder politie inzet nodig is. De aanpak is ook goed voor de economie in de Rotterdamse haven, omdat bestuurders niet onnodig stil staan.


* POLITIE ARRESTEERT MINDERJARIGEN NA STRAATROOF MET GEWELD

VLAARDINGEN - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben vrijdagavond twee 14-jarige jongens uit Vlaardingen gearresteerd na een straatroof gevolgd door geweld. Een 15-jarige Schiedammer werd rond negen uur op de Eksterlaan gesommeerd om zijn mobiele telefoon af te geven. Toen hij dit niet wilde, werd hij met een bierflesje op zijn hoofd geslagen en liep een hoofdwond op. De politie stelde direct een onderzoek in en arresteerde de twee 14-jarige jongens. Eén van hen was in het bezit van een vlindermes, deze is in beslag genomen. Het tweetal is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* POLITIE VORDERT RIJBEWIJZEN IN NA AGRESSIEF RIJGEDRAG

ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie heeft vrijdag twee rijbewijzen ingevorderd van automobilisten met agressief rijgedrag. Vrijdagavond rond half elf zagen surveillerende agenten op de A16, ter hoogte van De Esch, een automobilist die bumperkleefde en meerdere malen met groot licht seinde. De 25-jarige automobilist zakte meerdere malen terug en reed dan met hoge snelheid in de richting van zijn voorganger en volgde weer met een afstand van minder dan 30 centimeter. De man haalde rechts in en bereikte een snelheid van 145 km/uur waar '100' is toegestaan. Tijdens de staandehouding bleek dat de 25-jarige Rotterdammer onder invloed van alcohol verkeerde, zijn rijbewijs werd direct ingevorderd. Ook het rijbewijs van een 26-jarige man uit Haarlem werd op de A16, ter hoogte van Ridderkerk, ingevorderd. De man reed 153 km/uur in plaats van de toegestane snelheid van 100 km/uur, maakte zich schuldig aan bumperkleven en haalde een auto via de linker vluchtstrook in. het rijbewijs van de man werd vrijdagmiddag rond drie uur ingevorderd.


* POLITIE ARRESTEERT JONGENS NA VERNIELING WONING

HELLEVOETSLUIS - Politiepersoneel van het district De Eilanden heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag vier jongens uit Hellevoetsluis (15, 17, 18 em 19 jaar) gearresteerd na het plegen van vernielingen. Rond half drie kreeg de politie een melding van een getuige dat er wit poeder in een brievenbus van een woning aan de Esdoornlaan was gegooid. Ook de voortuinen van deze woning en de woning van de buren waren wit gekleurd. Agenten van het biketeam zagen korte tijd later dat een viertal jongens, waarvan twee aan het eerder opgegeven signalement voldeden, een bloempot vernielde op de Esdoornlaan. De vier jongens werden gearresteerd en zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij in verzekering zijn gesteld. De recherche onderzoekt de zaak. Een paar weken geleden was de betreffende woning ook al het doelwit van een vernieling, toen werd de brievenbus vernield.


* POLITIE ROTTERDAM-RIJNMOND WINT DIVERSITEITSPRIJS