Politie Haaglanden

persberichten 19 maart

Haaglanden, 19-03-2008

Moeder zegt: Bekijk het maar met je Paaskaas
Den Haag De diefstal van drie pakjes Paaskaas komt een 43-jarige Hagenaar duur te staan. De man werd dinsdag 18 maart omstreeks 16.30 uur betrapt in een warenhuis aan de Escamplaan toen hij de drie pakjes met een waarde van 6,87 euro onder zijn jas verstopte. Op het bureau bleek dat de Hagenaar gesignaleerd stond voor een bedrag van bijna 500 euro. Zijn moeder wilde niet betalen, maar gaf aan dat zij de volgende dag kleren voor hem kwam brengen.

Meer dan 70 procent houdt zich aan de snelheid
Den Haag Bij een snelheidscontrole op dinsdag 18 maart tussen 16.00 en 18.30 uur op de Maanweg controleerde de politie 491 voertuigen. In totaal hielden 380 bestuurders zich aan de toegestane maximumsnelheid van 50 km/u. De 111 bestuurders die te snel reden ontvangen binnenkort een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 91 km/u.

Alarm verraadt autoinbreker
Den Haag Surveillanten konden 18 maart om 3.40 uur dankzij een autoalarm een 31-jarige autoinbreker uit Den Haag op heterdaad betrappen. Het geluid van het alarm kwam uit de parkeergarage aan de Vuurbaakstraat. In de garage troffen de agenten de man aan met een hamer nog in zijn hand. De Hagenaar werd aangehouden en zit nog vast.

Ontevreden klant gooit ruit in
Den Haag Een man kwam 18 maart om 12.40 uur zijn nieuwe bankpasje ophalen bij een bankfiliaal aan de Badhuiskade. Toen bleek dat zijn pasje nog niet klaar was, ging hij door het lint. Hij werd zeer agressief en bedreigde de bankmedewerkster. Daarna liep hij weg om direct weer terug te komen om een steen door de ruit van het bankgebouw te gooien. De gegevens van de man zijn bekend. Hij kan binnenkort een bezoekje van de politie verwachten.

Keurige snelheden gemeten
Den Haag Tijdens twee snelheidscontroles reden maar weinig automobilisten te hard. De controle van 1103 passanten op de Van Hogenhoucklaan leverde maar 11 hardrijders op. De hoogst gemeten snelheid was 56 km/u. Op de Benoordenhoutseweg werd van 434 autos de snelheid gecontroleerd. Hier kregen 12 hardrijders een proces-verbaal. Wel reed een 39-jarige automobiliste uit Hilversum 106 km/u, twee keer de toegestane snelheid. Haar rijbewijs werd direct ingevorderd.

Mooie vangst, drie mannen aangehouden
Den Haag - Politieagenten controleerden 18 maart om 20.30 uur een automobilist en zijn bijrijder op de Barentzstraat. De beide mannen, 19 en 23 jaar uit Den Haag, kwamen uit een pand aan de Barentzstraat en bleken drugs bij zich te hebben. De Hagenaren probeerden één en ander te verdonkeremanen, de agenten vonden naast de auto 14 bolletjes. Op het bureau viel er nog een aantal bolletjes uit de broek van één van de verdachten. Ook troffen de agenten een zakje met cocaïne en een aantal ponypacks aan. De beide mannen zijn aangehouden en zitten nog vast. Een derde man die uit het pand kwam en zich niet kon legitimeren moest ook mee naar het bureau. De politie onderzoekt de zaak.

Vrouw met scootmobiel beroofd van tas
Den Haag Een 51-jarige Haagse werd dinsdagavond 18 maart, nadat zij met haar scootmobiel was gevallen, van haar handtas beroofd. De vrouw reed met haar scootmobiel over de Hofweg, toen zij omstreeks 23.50 uur ten val kwam. Een jongen kwam haar ten hulp, alsmede een jonge vrouw die uit de bus kwam. Toen de vrouw weer overeind geholpen was, bleek zij haar tas kwijt te zijn. De vrouw die haar hielp, had alleen haar eigen tas bij zich. De behulpzame jongen was inmiddels gevlogen. Heeft u iets gezien van de val van de vrouw en van het wegnemen van haar handtas? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Jan Hendrikstraat via nummer 0900-8844. Liever anoniem, dan via M 0800-7000.

Foutje, betrapt!
Den Haag Een 36-jarige Hagenaar liep dinsdagmorgen 18 maart tegen de lamp toen hij op het Stationsplein een ongeoorloofde verkeersmanoeuvre maakte. Surveillerende agenten hielden de man staande, met de bedoeling hem te controleren en aan te spreken op zijn rijgedrag. Tijdens de controle bleek de man geen rijbewijs te kunnen overleggen. Hij bleek tevens nog gesignaleerd te staan voor 14 dagen gevangenisstraf voor het rijden zonder rijbewijs. Het was de vijfde keer dat de man voor ditzelfde feit werd aangehouden. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Babbeltruc
Den Haag Een 85-jarige Hagenaar werd maandagmorgen in haar woning aan de Christoffel Plantijnstraat slachtoffer van een babbeltruc. Omstreeks 09.00 uur werd bij de man aangebeld door een onbekende blanke vrouw die vertelde dat het slachtoffer een geldbedrag teruggestort zou krijgen en dat zij het allemaal wel zou regelen. Het slachtoffer pakte desgevraagd zijn pincode en pinpas erbij waarna de vrouw weer vertrok. Een dag later kwam de man erachter dat hij zijn pinpas miste. Er bleek inmiddels een aanzienlijk geldbedrag van zijn rekening te zijn opgenomen. De onbekende vrouw had een blanke huiskleur, was ongeveer 40 jaar oud en sprak normaal Nederlands. Heeft u informatie die kan helpen deze zaak op te lossen, neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Hoefkade via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M via 0800-7000.

Minderjarigen op strooptocht
Rijswijk Oplettende beveiligers van het winkelcentrum In de Boogaard hielden dinsdag 18 maart om 16.00 uur drie meisjes (12-13 jaar) aan op verdenking van winkeldiefstal. De dames namen bij diverse winkelbedrijven artikelen mee zonder daarvoor te betalen. Bij de laatste zaak werden zij gesnapt. Na overleg met hun ouders kregen de kinderen een proces-verbaal. Een 14-jarige Hagenaar werd korte tijd later betrapt door een politieman die van een vrije dag genoot. De agent zag dat de jongen bij een supermarkt artikelen in zijn binnenzak stopte en hierna de kassa wilde passeren zonder daarvoor te betalen. Nadat de agent zich had gelegitimeerd hield hij de jongen aan en droeg hem over aan zijn collegas. Ook hij kreeg een proces-verbaal.

Gewapend naar het toilet
Delft Een politieagent met hoge nood hield aan zijn toiletbezoek een aanhouding over. De agent maakte dinsdag 18 maart om 13.00 uur gebruikt van het toilet van een wegrestaurant aan Rijksweg A13 en hoorde op het toilet in de ruimte naast hem het geluid van het doorgeladen van een pistool. Hij waarschuwde direct zijn collegas die nog net de andere bezoeker van het toilet in een auto zagen wegrijden. Op de Rijksweg werd een file gecreëerd en kon de bestuurder en zijn bijrijder worden aangehouden. In de auto troffen de agenten een vuurwapen aan. De twee inzittenden 27 en 32 jaar en afkomstig uit Groot Brittannië zijn ingesloten voor nader verhoor.

Gewond na aanrijding
Honselersdijk Een 51-jarige fietser uit Poeldijk raakte 18 maart om 16.00 uur gewond toen hij op de Endeldijk ten val kwam. Het slachtoffer zag een sleepkabel over het hoofd die aan een auto bevestigd zat. De 42-jarige automobilist uit Maasdijk die een auto sleepte moest onverwacht op het fietspad stoppen. Het slachtoffer reed tegen de strakkgespannen sleepkabel aan en viel. De Poeldijker brak zijn heup en is naar een ziekenhuis vervoerd.

Keurig aan de snelheid
Pijnacker-Nootdorp Bij een snelheidscontrole op dinsdag 18 maart tussen 10.00 en 11.00 uur op de Delftsestraatweg controleerde de politie het verkeer. Van de 150 automobilisten reed er slechts één te hard. Een 73-jarige automobilist uit Groot Brittannië reed 79 km/u. Hij kreeg een bon die hij direct betaalde. De maximumsnelheid bedraagt ter plaatse 60 km. Bij een controle op de Vlielandseweg korte tijd later reden van de circa 200 passerende automobilisten er slechts twee te hard. De maximumsnelheid bedraagt hier 50 km per uur.

Aangehouden na huiselijk geweld
Delft De politie moest er dinsdag 18 maart om 11.45 uur aan te pas komen om een echtelijke ruzie te sussen. De 32-jarige partner van een 36-jarige Delftse mishandelde de vrouw. De politie hield de man aan. De vrouw deed aangifte. Politie Haaglanden werkt met partners samen om huiselijk geweld aan te pakken en het probleem inzichtelijk te maken. De partners zijn onder andere het Openbaar Ministerie en hulpverleningsinstanties zoals 'De Waag'. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld
(www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.