Politie Groningen

Woensdag 19 maart 2008

Provincie Groningen , 19-03-2008

Groningen: verkeerscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen in Groningen verkeerscontroles gehouden. Op de Helperzoom bleken 14 bestuurders geen veiligheidsgordel te dragen. Drie automobilisten waren in hun voertuig aan het bellen, maar maakten geen gebruik van een handsfreesysteem. Op de Hereweg droegen 13 bestuurders geen veiligheidsgordel en hadden 4 bestuurders hun mobiele telefoon aan het oor tijdens het rijden.

Op de Bornholmstraat controleerde de politie 35
vrachtwagencombinaties. Hier werden 18 bekeuringen uitgeschreven. Het ging onder meer om het niet kunnen tonen van de juiste papieren, te zware of losliggende lading, ondeugdelijke remmen en het niet dragen van de veiligheidsgordel. Tegen alle overtreders maakt de politie proces-verbaal op.

Groningen: alcomobilist zonder rijbewijs

De politie heeft dinsdagavond in de Nieuwe Ebbingestraat een 23-jargige alcomobilist zonder rijbewijs aangehouden. Agenten zagen de man uit Groningen zonder verlichting rijden op de Bedumerweg en gaven een stopteken toen de bestuurder deels over een vluchtheuvel reed. De Stadjer reed echter door. In de Nieuwe Ebbingestraat begon de bestuurder heftig te slingeren. Een langsrijdende fietser kon de automobilist net ontwijken. Direct daarna stopte de Groninger. Hij had bijna 1,5 promille in zijn bloed en bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Ook was het voertuig niet verzekerd en niet APK-gekeurd. Het voertuig is in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: mannen mishandelen horecamedewerker

Twee mannen (18 en 26 jaar) uit Groningen zijn dinsdagavond aangehouden nadat ze een 30-jarige medewerker van een horecabedrijf hadden geschopt en geslagen. De medewerker was aan het werk in de Peperstraat toen het duo de man zonder aanleiding mishandelde. Daarna liep het tweetal weg en schopten de mannen enkele goederen om, waardoor ook diverse fietsen op de grond vielen. De politie kon de Stadjers op de Grote Markt aanhouden. Ze zijn ingesloten voor verhoor.

Groningen: veelpleger biedt fiets aan

De politie heeft dinsdagavond dankzij een getuige een 26-jarige veelpleger aangehouden. De man uit de stad had een langslopende vrouw een fiets aangeboden voor een absurd laag bedrag. Deze vrouw vertrouwde het niet en vertelde het voorval aan haar vriend. Die belde direct de politie. De verdachte kon met de gestolen fiets in de Guldenstraat worden aangehouden. Hij is ingesloten.

Middelstum: fietser overlijdt na aanrijding met auto

Een 60-jarige fietser uit Huizinge is dinsdagavond op de Delleweg in Middelstum verongelukt na een botsing met een auto. De 28-jarige bestuurder van de auto reed op de Eemshavenweg en sloeg linksaf richting de Delleweg. Vanaf het fietspad stak het slachtoffer de weg over, maar verleende geen voorrang aan de auto. De fietser raakte zwaar gewond en werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij aan zijn verwondingen. Een blaastest wees uit dat de bestuurder niet onder invloed reed.

Delfzijl: fietsster valt door overstekende hond

Een 37-jarige vrouw uit Delfzijl is dinsdagmorgen op de kruising van het Skagerrak met de Eemsweg gewond geraakt nadat een hond de weg over stak. De politie onderzoekt van wie de hond was. De vrouw raakte gewond aan haar elleboog en werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Niezijl: auto tegen boom

Op de Rijksstraatweg in Niezijl is dinsdagavond een 59-jarige automobilist uit Wijnaldum tegen een boom gebotst en gewond geraakt. De man was aanspreekbaar en verklaarde dat hij mogelijk in slaap was gevallen achter het stuur. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn been en is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De politie doet nader onderzoek en maakt een rapportage van het ongeval.

Harkstede: bromfietser gewond

Een 16-jarige bromfietser uit Harkstede is dinsdagochtend op de Dorpshuisweg in Harkstede gewond geraakt. Hij kwam uit de richting van de Laan der Kruisheren en op het kruispunt verleende hij geen voorrang aan de van rechts komende 39-jarige automobilist, eveneens uit Harkstede. De bromfietser gleed onderuit en viel over de motorkap heen. Hij reed zonder helm en klaagde over hoofdpijn. Hij is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De bromfiets bleek niet verzekerd te zijn. Ook heeft technisch onderzoek aan de bromfiets plaatsgevonden. Hieruit bleek dat de bromfiets meer vermogen heeft dan is toegestaan. Hiervoor wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vlagtwedde: agressieve winkeldief ingerekend

De politie heeft dinsdagmiddag in een supermarkt in de Dr. P. Rinsemastraat een 25-jarige winkeldief aangehouden. Het winkelpersoneel belde de politie nadat een medewerkster meerdere keren zag dat de man diverse goederen onder zijn jas stopte. Een andere medewerker sprak hem daarop aan en de verdachte ging door het lint. Bovendien bedreigde hij de medewerker. Hij werd overgedragen aan agenten. Tegen hen zette hij zijn gedrag voort. Hij is aangehouden en in de cel gezet. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij een winkelverbod opgelegd.

Noordbroek: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft dinsdagavond op de N33 bij Noordbroek het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige automobilist uit Siddeburen. Tijdens een snelheidscontrole viel de beginnend bestuurder door de mand. Hij reed 155 km/uur, waar 100 km/uur is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1908, aantal overtredingen: 105, hoogst gemeten snelheid: 118 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 1560, aantal overtredingen: 33, hoogst gemeten snelheid: 110 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Ten Boer, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1038, aantal overtredingen: 126, hoogst gemeten snelheid: 95 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.