Gemeente Enschede

Parkeergarage Stationsplein krijgt nieuw gezicht

Renovatiewerkzaamheden reeds gestart

Sinds deze week is men in opdracht van de gemeente begonnen met de renovatie van de parkeergarage Stationsplein. De parkeergarage zal binnenkort ten behoeve van de werkzaamheden minder parkeerplaatsen beschikbaar hebben. Omleiding wordt geregeld via het bestaande parkeerroute informatiesysteem.

Na de renovatie is de parkeergarage rolstoelvriendelijker en zullen de bestaande liftdeuren vervangen zijn door transparante exemplaren. Voor een beter toezicht in de parkeergarage wordt een camerasysteem aangebracht. Daarnaast worden er ook maatregelen getroffen ter voorkoming van het `meerijden' bij kaarthouders. Voor de voetgangers komt er een speciale automatische schuifdeur waardoor de parkeergarage na 23.00 uur alleen met een parkeerkaart toegankelijk is.. Als ook het schilderwerk en de belijning compleet zijn zal naar schatting begin augustus 2008 de parkeergarage weer optimaal gebruikt kunnen worden.

Vanwege de werkzaamheden op alle verdiepingen van deze parkeergarage zal de capaciteit tijdelijk minder zijn, daarom wordt er verwezen naar de parkeergarage's Irene en H.J. van Heek.

De omliggende bewoners zijn inmiddels op de hoogte gesteld van deze werkzaamheden. Voor de abonnementhouders is er gezorgd dat zij met hun bestaande kaart gebruik kunnen maken van de parkeergarage's Irene en H.J. van Heek.

19 maart 2008