Ingezonden persbericht


Persbericht
CNV Chemie en energie (een vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

19 maart 2008, Utrecht
------

Werknemers zijn vertrouwen kwijt

Vanmiddag overleg met directie / aandeelhouders MediaMotion

CNV-bestuurder Frans ten Broeke heeft vanmiddag om 15.00 uur overleg met de directie/aandeelhouders van het failliete MediaMotion over een mogelijke doorstart. "We willen graag garanties voor de werknemers, zowel voor degenen die mee kunnen in een doorstart als voor degenen die hun baan kwijtraken."

Cd- en dvd-producent MediaMotion uit Uden maakte op 27 februari, tot verbijstering van de circa 400 werknemers, bekend dat het bedrijf failliet is. Het faillissement is een harde klap voor de regionale werkgelegenheid, omdat het bedrijf ook veel werk biedt aan uitzendkrachten. In het hoogseizoen komt het voor dat er zo'n 600 uitzendkrachten rondlopen.

Sindsdien onderzoekt de curator de mogelijkheden van een doorstart. "De directie heeft hiervoor de beste papieren in huis", zegt Ten Broeke. "Het probleem is alleen dat de werknemers totaal geen vertrouwen hebben in de directie. Dat bleek deze week maar al te duidelijk tijdens een werknemersbijeenkomst en aansluitende driekwartvergadering."

De werknemers eisten dat de directie de vakbonden zou uitnodigen voor een gesprek. Dat gesprek komt er, vanmiddag om 15.00 uur. Volgens Ten Broeke kan de directie het vertrouwen van de werknemers alleen herwinnen door tegemoet te komen aan een aantal eisen. "Als er inderdaad een doorstart komt, moet er eindelijk een cao komen voor het bedrijf. Die is er nooit geweest. Verder moet er een sociaal plan komen voor de werknemers die bij de doorstart buiten de boot vallen. En ten derde moet de ondernemingsraad het recht krijgen om een externe deskundige in te schakelen."



Ingezonden persbericht