Gemeente Rotterdam

19 maart is de Nationale Boomfeestdag in Rotterdam. De bomendag is ook het startsein voor de aanplant van 2008 nieuwe bomen in de Maasstad.

Minister Verburg (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) plant op deze dag officieel de eerste boom op het HSL-tracé in Park Zestienhoven (Overschie). Dat doet zij samen met burgemeester Ivo Opstelten en Lucas Bolsius (wethouder Financiën, Sport en Buitenruimte).

Feest!
De presentatie tijdens de Boomfeestdag is in handen Jochem van Gelder en Sandra Reemer. Er is onder andere een songfestival en een act van Cirque du Soleil op de feestlocatie in Overschie. In Park Zestienhoven beginnen kinderen uit groep 7 met het planten van een groot aantal bomen op de HSL-locatie. De eerste van de 900 bomen die geplant worden. In de overige deelgemeenten geven zo'n 1.800 kinderen bomen een plaatsje in de grond. Lees meer op: www.boomfeestdag.rotterdam.nl.

Groenjaar 2008
De viering van de Nationale Boomfeestdag is voor de gemeente Rotterdam een van de vele Groenjaar-activiteiten. In het Groenjaar 2008 krijgt het Rotterdamse groen extra aandacht. Met nieuwe bomen, bijzondere activiteiten, groene verrassingen en vernieuwende initiatieven voor een mooiere groene stad na 2008. Lees meer op: www.groenjaar.nl

In het Groenjaar 2008 krijgt het groen in Rotterdam extra aandacht

Bron: Bestuursdienst, 19-03-2008