Persberichten Binnensticht, 10.40 uur

Utrecht, 19-03-2008

Aangehouden voor poging beroving

DEN DOLDER Op de Dolderseweg zijn vier jongens en een meisje aangehouden op verdenking van een poging tot beroving. Omstreeks 13.30 uur kreeg de politie de melding dat een jongen bijna van zijn geld beroofd zou zijn door een groepje jongeren. De politie ging ter plaatse en zocht naar de jongeren. Die zouden vanaf het station zijn weggelopen. Een getuige wees de agenten naar het kermisterrein; daar zouden de jongeren waarschijnlijk heen zijn gelopen. Op het kermisterrein wist een getuige te vertellen dat de jongeren richting het Deltapad waren gelopen. Daar, op het viaduct, werden ze aangetroffen. De verdachten, een 20-jarige man uit Epe, een 17-jarige jongen uit Lelystad, twee 20-jarige mannen uit Den Dolder en een 20-jarige vrouw uit Amersfoort, zijn aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Grootscheepse transport- en milieucontrole

BAARN/ZEIST Op dinsdag 18 maart heeft de Politie Milieudienst samen met het KLPD, de Provincie Utrecht, de VROM-inspectie, de Inspectie Verkeer en Waterstaat, de douane en de AID een integrale afvaltransportcontrole gehouden.

Met 13 medewerkers van de Politie Milieudienst, motoragenten en 20 medewerkers van de andere deelnemende partijen vond de eerste controle die dag plaats op de A1 ter hoogte van Baarn op het terrein bij de Zandheuvelweg. Later werd gecontroleerd op de A28, ter hoogte van Zeist waar vrachtwagens werden gedirigeerd naar de Zandbergenlaan.

De aanbrengers (motorrijders) maakten een selectie van vrachten die in aanmerking kwamen voor een controle. In totaal werden 38 vrachtwagens en hun chauffeurs gecontroleerd. Hier werden 14 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen.

Waarom deze controle?

Het doel van deze controle is het opsporen van milieu- en overige overtredingen binnen het wegtransport en het signaleren van trends. De aandacht van de controlerende partijen ging uit naar de milieu-, de verkeer- en de arbeidstijdenwet en regelgeving. Zo richtte de controle zich onder andere op afvaltransporten (nationaal en grensoverschrijdend), vervoer van grond en vervoer van mest/compost.

Campagne tegen illegale transporten vervuilde grond

De controle sluit bovendien aan op de campagne tegen illegale transporten van vervuilde grond. Vanaf eind januari dit jaar loopt bij Politie Utrecht en zes andere politieregios in samenwerking met Stichting Meld Misdaad Anoniem (M.) de campagne Moet jij illegale rotzooi vervoeren?. Hierbij worden met name vrachtwagenchauffeurs (maar ook andere betrokkenen) opgeroepen tips te geven over het vervoer van vervuilde grond. Kijk voor aanvullende informatie op www.meldmisdaadanoniem.nl.