Persberichten Heuvelrug, 10.40 uur

Utrecht, 19-03-2008

Snorfietser onder invloed

RHENEN In de nacht van dinsdag op woensdag 19 maart zijn twee snorfietsbestuurders aangehouden voor rijden onder invloed. Een 47-jarige man uit Rhenen werd om 00.15 uur gecontroleerd bij een alcoholcontrole op de Grebbeweg en had teveel gedronken. De man werd aangehouden en moest ademanalyse op het politiebureau ondergaan. De uitslag bedroeg 485 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en tegen de Rhenenaar is proces-verbaal opgemaakt. Nog geen minuut later werd een 45-jarige snorfietser aangehouden omdat hij een slok te veel op had. De ademanalyse bij deze Rhenenaar wees uit dat hij 325 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte diefstal aangehouden

VEENENDAAL Op de Prins Bernhardlaan is dinsdagavond 18 maart een 32-jarige man uit Veenendaal aangehouden voor het stelen van portemonnees uit een verzorgingscentrum.

Omstreeks 18.55 uur kreeg de politie de melding dat twee verplegers achter een verdachte aanrenden. De verdachte zou kort daarvoor twee portemonnees hebben gestolen. Agenten kwamen ter plaatse en zagen de verdachte, een bekende veelpleger, nog rennen. Hij is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. De 32-jarige verdachte had op dat moment geen buit op zak. Er is nog gezocht met politiehonden in de omgeving, maar er is niets meer aangetroffen. De zaak is in onderzoek.

Man beroofd

RHENEN Op de Nieuwe Veenendaalseweg is een 48-jarige man uit Rhenen beroofd.

Omstreeks 18.10 uur liep de man op de Nieuwe Veenendaalseweg en hoorde hij achter hem plotseling iemand aan komen rennen. Een onbekende verdachte maakte een tas van de man buit en rende verder richting de Oude Dijksestraat en de Achterbergsestraatweg.

Signalement: magere jongen van ongeveer 16 tot 18 jaar oud, droeg een zwarte muts of capuchon over zijn hoofd en droeg een korte legergroene of grijze jas.

De politie heeft ter plekke een onderzoek ingesteld, maar dit heeft nog niet tot de verdachte geleid. De beroving wordt verder onderzocht. Personen die informatie hebben over de beroving, wordt verzocht te bellen met de politie van het district Heuvelrug, via tel: 0900-8844. Anoniem via 0800-7000.