Persberichten Rijn en Venen 10.50 uur

Utrecht, 19-03-2008

Politie zoekt getuige aanrijding

MAARSSEN De politie wil graag in contact komen met de persoon die een briefje heeft achtergelaten achter de ruitenwisser van de grijze personenauto merk VW Golf. Deze VW Golf stond geparkeerd op het Nassauplein en werd op maandag 17 maart omstreeks 21.10 uur aangereden door een achteruitrijdende automobiliste van een Citroen Xantia. De getuige noteerde de gegevens van deze automobiliste en van haar auto en deed het briefje vervolgens achter de ruitenwisser van de aangereden Golf. De eigenaresse van de Golf heeft aangifte gedaan van deze aanrijding. Aan de hand van de gegevens op het briefje heeft de politie de verantwoordelijke automobiliste opgespoord en inmiddels van haar een verklaring opgenomen. In verband met de bewijsvoering en het opmaken van een proces-verbaal terzake van verlaten plaats ongeval wil de politie de verklaring van de automobiliste toetsen aan wat deze getuige mogelijk heeft gezien. De politie vraagt de getuige contact op te nemen met de politie, bureau Maarssen, telefoon 0900-8844.

Spookrijder

MAARSSEN- In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een man aangehouden die aan het spookrijden was.

Surveillerende agenten kwamen de 29-jarige man uit Utrecht omstreeks 00.40 uur tegen toen zij over de Safariweg reden. De 29-jarige man kwam de agenten als spookrijder op dezelfde rijbaan tegemoet en sloeg rechtsaf het Antilopespoor in. Daarbij werd tevens geconstateerd dat het linkerachterlicht het niet deed. Toen de man werd aangehouden, werden er op de bijrijderstoel tevens inbrekerswerktuigen aangetroffen. De man is ingesloten voor verhoor.

Poster in brand

VINKEVEEN- De politie heeft op dinsdagavond in winkelcentrum Zuiderwaard een jongen aangehouden die een poster in de brand had gestoken.

Rond 20.30 uur werd de15-jarige jongen uit Vinkeveen aangehouden en meegenomen voor verhoor. Hier bekende hij de poster in de brand te hebben gestoken. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Autokraak

BREUKELEN- Dinsdagmiddag is een man aangehouden die een autokraak had gepleegd.

Uit twee autos aan de Schepersweg werden tassen gestolen, waarna de verdachte er op een scooter vandoor ging. Hierop hebben agenten de omgeving afgezocht en hebben de jongen aangehouden. De 17-jarige verdacht uit Maarssen is aangehouden en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersconflict

MONTFOORT- Een vrachtwagenchauffeur is op dinsdagmiddag aan de Boslaan bedreigd door een bestuurder van een auto.

De 60-jarige vrachtwagenchauffeur uit Delft reed omstreeks 14.40 uur achteruit en zag hierbij een auto die achter hem stond over het hoofd. Hierop bedreigde een 39-jarige man uit Harmelen de vrachtwagenchauffeur. Nadat de man de vrachtwagenchauffeur had bedreigd ging hij ervandoor. De vrachtwagenchauffeur noteerde zijn kenteken waardoor de politie de gegevens van de man kon achterhalen. Hierop heeft de politie de man bij zijn woning aangehouden en meegenomen voor verhoor. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.

Dragen van gordel

MIJDRECHT- Op dinsdagmiddag zijn rond scholen diverse bestuurders gecontroleerd op het dragen van autogordels. Tussen 08.00 uur en 08.30 uur werden automobilisten en inzittende gecontroleerd op het dragen van gordels. Ook bij hun kinderen werden gordels en kinderzitjes gecontroleerd. Één maal was geen kinderzitje aanwezig. Veruit de meeste bestuurders hadden hun zaken in orde en hun kinderen ontvingen Goochem het Gordeldier.

In Wilnis werd tussen 11.55 uur en 12.15 uur eveneens gecontroleerd op het dragen van gordels. In totaal zijn bij deze controle drie ouders gecontroleerd omdat zij geen gordel om hadden. Ook hier werden Goochems aan kinderen uitgedeeld.

Algemene verkeerscontrole

MIJDRECHT- Aan de Rondweg is er op dinsdagochtend een verkeerscontrole gehouden. Tussen 09.30 uur en 11.30 uur werden bestuurders gecontroleerd of zij de verkeersregels in acht namen. In totaal zijn 34 bestuurders bekeurd voor; het niet dragen van een gordel, niet kunnen tonen van een rijbewijs, niet handsfree bellen en geen werkende remlichten.

Eveneens werd in Mijdrecht aan de Ir. Enschedeweg tussen 12.30 uur en 14.00 uur gecontroleerd op het naleven van verkeersregels. Hier werden 14 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel, niet kunnen tonen van rijbewijs, niet handsfree bellen én geen geldige kentekenplaat.