Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Persbericht

CNV Metaal en elektro (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

19 maart 2008, Utrecht


------

MGG Tegelen handelt in strijd met cao en doet werknemers te kort

CNV daagt MGG Tegelen voor rechter

Metaalgieterij Giesen in het Limburgse Tegelen moet het invoeren van een nieuw salarissysteem terugdraaien en zich richten naar de cao Metalektro. Dit op straffe van een dwangsom van 5.000 (vijfduizend) euro per dag, als het bedrijf de verplichting niet naleeft. Die eis stelt CNV Metaal en elektro vanmiddag (woensdag 19 maart) om 13.30 uur in kort geding bij de kantonrechter in Venlo.

Aanleiding tot het kort geding is het diepgravend meningsverschil tussen de metaalgieterij MGG Tegelen en de vakbonden CNV en FNV over de rechtmatigheid van een nieuw salarissysteem bij MGG. De gieterij heeft de invoering van het nieuwe functiewaarderingssysteem IFS aangegrepen om tegelijkertijd op 1 januari de lonen fors te verlagen. Dit ter compensatie van de eventuele uitkomsten van dat IFS-systeem.

Bestuurder Jean-Marie Severijns van CNV Metaal en elektro: "De wijziging van de salarisstructuur bij MGG Tegelen is in strijd met de cao Metalektro. In die cao is namelijk geen sprake van de combinatie die MGG aanvoert; dat bij invoering van IFS het loongebouw mag worden aangepast. In die cao staat juist dat een onderneming overleg moet plegen met onder meer vakbonden, als zij van plan is de salarisstructuur aan te passen. En van dat overleg is op geen enkele wijze sprake geweest. Niet vooraf en ook niet tijdens de duur van dit conflict, dat al sinds de jaarwisseling op een permanent hoogtepunt zit.

En, let wel, het gaat hier niet om peanuts. De wijziging van de lonen die MGG op dit moment doorvoert scheelt een 23-jarige werknemer tussen de 138 en 180 euro bruto per maand. Dat is niet mis. Samenvattend kun je stellen dat de mensen bij Giesen de komende drie jaar circa 5.000 euro bruto mislopen aan loon door de eenzijdige salariswijziging van hun werkgever. Vandaar dat wij de rechter vanmiddag in kort geding vragen spoedig vonnis te wijzen en MGG te veroordelen tot terugdraaien van dit onzalige besluit."

Het kort geding is bovendien van belang omdat de invoering van het IFS-systeem de komende tijd zal geschieden in de gehele bedrijfstak. Werkgevers-organisatie FME/CWM bekijkt de zaak in Venlo daarom met argusogen.