Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 19-03-2008

Toezicht op het verkeer

MEPPEL Door de politie in Meppel is dinsdagmorgen toezicht gehouden. Ondermeer is op de Randweg gecontroleerd of bestuurder zich houden aan de gesloten verklaring (eenrichting verkeer). Twee bestuurders hebben voor het negen van de borden een bekeuring gekregen. (08120456)

HOOGEVEEN/ BEILEN Tijdens een motorsurveillancedienst in de plaatsen Hoogeveen en Beilen zijn diverse overtreders op hun gedrag aangesproken. Onder andere werden op de Riegshoogtendijk in Hollandscheveld vier automobilisten bekeurd wegens het overschrijden van de maximumsnelheid, twee bestuurder kregen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel. Op de Coevorderstraatweg in Noodscheschut reden vijf bestuurders te hard en -gingen op de bon. Drie bromfietsers maakten geen gebruik van het verplichte bromfietspad. (08-120513)

Ongevallen

DRENTHE Woensdagmorgen zijn er in Drenthe op verschillende plaatsen ongevallen geweest. Enkele ongevallen hadden te maken met de weergesteldheid. Gladde wegen en bestuurders die daar toch niet genoeg rekening mee hebben gehouden. Later op de dag zal er een extra bericht verschijnen.

Invorderen rijbewijs

MEPPEL De politie heeft dinsdagmorgen een 20-jarige automobilist uit Meppel aangehouden nadat hij met een snelheid van 105 km/uur over de Hoogeveenseweg reed. Op deze weg is 50km/uur toegestaan vanwege wegwerkzaamheden. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. (08120434)

Gestolen voertuigen

HOOGEVEEN De politie heeft dinsdag twee verdachten van autodiefstal aangehouden. Op het Prins Mauritsplein werd de auto met de beide verdachten aangetroffen. De auto werd dinsdagnacht gestolen in Assen bij een woning aan de Taurus. De politie onderzoekt de zaak.

ASSEN Een 34-jarige autobezitter deed dinsdag aangifte van diefstal van zijn voertuig. De witte bestelauto, merk Fiat werd weggenomen bij de woning aan De Wouden tussen maandagavond 23.20 en dinsdagmorgen 06.30 uur. De politie stelt een onderzoek in. (08-120334)

NIEUW WEERDINGE- In de nacht van maandag op dinsdag is bij een bedrijfsterrein een landbouwtrekker gestolen. De geschatte schade 12000,- Het voertuig is door de politie in het landelijk signalering systeem gezet. (08120390)

Winkeldief gepakt

EMMEN Door het winkelpersoneel van een supermarkt gevestigd aan de Monetpassage is een winkeldief achterhaald. De 52-jarige vrouw uit Erica betaalde een deel van de goederen en nam een ander deel mee zonder daar voor te betalen. De vrouw heeft een bekeuring van 150,- gekregen (08120374)

Kattenhater?!

MEPPEL - Bij de politie is melding gedaan van katten die vergiftigd zijn. De katten zijn overleden. De katten hoorden thuis in de omgeving van de Graaf van Randwijckstraat. Mogelijk kunnen katteneigenaren in deze omgeving hier alert op zijn.(08119407)

Meisje geschept door auto

SCHOONEBEEK Dinsdagmorgen is een 9-jarig meisje uit Schoonbeek geschept door een auto. Het meisje is met verschillende fracturen in heup, bekken en onderbeen naar het Scheperziekenhuis in Emmen overgebracht. Een 51-jarige automobiliste uit Schoonebeek reed over de Europaweg toen het meisje plotseling met haar fiets de weg overstak. (08-120378)

Kop-staart aanrijding

SMILDE de politie kreeg dinsdagmorgen melding van een kop-staart aanrijding op de hoofdweg. Drie personen autos en een busje waren bij het ongeval betrokken. Door afslaand verkeerd remde een bedrijfsbusje met aanhanger. De achterop komende, 51-jarige bestuurster uit Hoogersmilde remde ook af. Tegen haar auto botste een 44-jarige plaatsgenote en daar achterop reed een 20-jarige automobiliste uit Appelscha. De 44-jarige bestuurster uit Hoogersmilde is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De drie autos zijn afgesleept. (08-120379)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter, dan kunt u bellen met Dana Kragten, telefoon 0592 45 1280.