Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Presentatie vernieuwd Landelijk Informatiepunt Onderwijs 5010

Staatssecretaris Sharon Dijkma opent op woensdag 19 maart in Amersfoort de nieuwe telefoonlijn en website, waar ouders terecht kunnen met alle vragen over onderwijs. Bij het nieuwe landelijke informatiepunt www.50tien.nl is de veel geraadpleegde telefoonlijn en website 'ouders en rugzak' ondergebracht.

Gratis digitale en telefonische informatie

Zes landelijke organisaties werken samen aan het informatiepunt 5010: LOBO, NKO, Ouders & COO, VOO, Balans (voor dyslexie) en de CG-Raad (voor leerlinggebonden financiering). Via de nieuwe website www.50tien.nl of de telefoonlijn 0800 -5010 kunnen ouders gratis vragen stellen over onderwijs en alles wat daarmee samenhangt. Natuurlijk kunnen zij er ook terecht met vragen over de leerlinggebonden financiering, ofwel een rugzakje voor extra ondersteuning aan leerlingen met een beperking. Op www.5010.nl is dat te vinden onder de button 'rugzak'.
Het informatiepunt was op kleinere schaal al langer actief. Het heeft in vier jaar al tienduizenden vragen van ouders beantwoord.

Graffiti

Het informatiepunt wordt op 19 maart op feestelijke en ludieke manier gelanceerd. Leerlingen van basisschool De Magneet in Amersfoort gaan het nieuwe logo van 5010 op de tegels van hun schoolplein spuiten in schone (=milieuvriendelijke) graffiti. De komende weken worden nog eens 480 scholen in Nederland bezocht door een 5010 graffititeam. Staatssecretaris Dijksma en Ids Terptra (van 5010) zullen tijdens de feestelijke bijeenkomst de genodigden toespreken.
Veel ouders, vertegenwoordigers van de pers en genodigden uit de betrokken organisaties, waaronder de CG-Raad, zijn bij de opening aanwezig.

(Geplaatst: 19 maart 2008)