Gemeente Beuningen


Grote schoonmaak in gemeente Beuningen
Afgelopen weekend stond in het teken van de Maas en Waalse Schoonmaakdag. De schoonmaakactie is samen met woningstichting Standvast Wonen georganiseerd.

Grote deelname
Ruim 1.260 inwoners uit de gemeente Beuningen hebben afgelopen weekend de handen uit de mouwen gestoken om het zwerfafval op te ruimen. Vorig jaar waren er 900 deelnemers, dus de belangstelling is flink toegenomen. Maar liefst 10 basisscholen, 10 verenigingen, 4 families, 3 politieke partijen en een aantal medewerkers van Standvast Wonen en de gemeente Beuningen hebben meegedaan. Standvast Wonen en de gemeente zijn erg blij met zo'n massale deelname!

Basisscholen
Vrijdag 14 maart werd de Schoonmaakdag geopend bij basisschool De Hoeven. Deze school zorgde dit jaar voor de eerst aanmelding. Het startsein werd gegeven door wethouder Frans Houben en de heer van Adri van Grinsven, directeur van Standvast Wonen. De kinderen van basisschool De Hoeven ergeren zich aan het afval dat zomaar op straat en in plantsoenen wordt gegooid. Onlangs is een leerlingenraad opgericht en zwerfafval is meteen op de agenda gezet. Er is een milieuteam opgericht dat op vrijdag na schooltijd het afval rondom de school opruimt.

5 studenten van de studie Sociaal Juridische Dienstverlening van het ROC Nijmegen hebben basisschool De Duivendonck geholpen met het begeleiden van groepen kinderen. Zij deden dit vanwege een maatschappelijke stage die zij dit jaar moeten lopen.

Verenigingen
Zaterdag werd de schoonmaakwoede voortgezet door verenigingen en een aantal individuele groepen die zich spontaan hebben aangemeld. Alle verenigingen die vorig jaar hebben meegedaan waren ook nu weer van de partij. Het enthousiasme was ook dit jaar weer duidelijk merkbaar. De deelnemers werden allemaal bezocht door medewerkers van de gemeente. Buurtvereniging de Torenuilen zat net aan de koffie toen de wethouders Houben en Mak op bezoek kwamen. De traktatie van woningstichting Standvast Wonen - een slagroomtaart - smaakte daar goed bij. Mathijs Loeffen uit de B. Geradtslaan wist precies waar het zwerfafval te vinden was. Samen met zijn twee kinderen had hij halverwege de ochtend al een bolderkar vol zwerfafval verzameld.

Veel zwerfafval verzameld
Er is 2.920 kilo zwerfafval opgeruimd, vooral veel blikjes, flesjes en verpakkingen van snoep. Een leerlinge van basisschool De Beundert was een geluksvogel. Zij vond 5 euro. Ook al is er veel afval opgehaald (omgerekend zijn het ruim 400 volle vuilniszakken), over het algemeen zag onze gemeente er best netjes uit. De firma Breed krijgt dan ook een compliment voor de opruimronde die zij na de Carnaval hebben gehouden!

Foto's
Er zijn tijdens de schoonmaakdag veel foto's gemaakt. Op www.beuningen.nl kunt u ze bekijken. Ook op de website van woningstichting Standvast Wonen zijn binnenkort foto's te zien van de Schoonmaakdag (www.standvast.nl).

Bedankt voor uw deelname
Woningstichting Standvast Wonen en de gemeente Beuningen bedanken de volgende scholen, verenigingen, personen en bedrijven hartelijk voor hun inzet:

Scholen

SBO Klavervier

Basisschool De Beundert

Brede School De Fontein

Basisschool De Duivendonck

Basisschool De Wegwijzer

Basisschool De Kei

Basisschool 't Schrijverke

Basisschool De Hoeven

Basisschool De Drommedaris

Basisschool De Ruyter

ROC Nijmegen, studenten Sociaal Juridische Dienstverlening

Verenigingen/individuele groepen

Koninklijke Fanfare Ulto

Scouting Ewijk

Scouting Winssen

Amateurtuindersvereniging

Buurtvereniging De Veerman

Buurtvereniging De Torenuilen

Buurtvereniging 't Bongerdstuk

Visvereniging H.S.V. De Duivelskolk

Wild Beheer Eenheid

Stichting Ark

Families Veldhuis, Van Haalen, Van Spierenburg en Loeffen

Groen Links

PvdA

CDA

Collega's van Standvast Wonen en gemeente Beuningen

Sponsoren

Albert Heijn Beuningen, voor het eten en drinken.

Firma Veens te Druten, voor de veiligheidsvesten

Politie Gelderland-Zuid, voor de plastic handschoenen