CPNB


Persbericht 19-3-2008
VAN OUDE MENSCHEN⦠de derde leeftijd en de letteren 102-jarige lezer gehuldigd

Vandaag is het oudste lezende bibliotheeklid van Nederland in het zonnetje gezet door de staatssecretaris van OCW, Sharon Dijksma, en de burgemeester van Utrecht, Aleid Wolfsen.

Mevrouw A. van Staveren - Docters is 102 jaar en vanaf 1950 lid van Bibliotheek Utrecht. Ter gelegenheid van de 73ste Boekenweek, waarin de derde leeftijd centraal staat, werd haar in Bibliotheek Overvecht in Utrecht door de staatssecretaris een speciale broche opgespeld en bijbehorende oorkonde overhandigd.

Boekenweek
De 73ste Boekenweek, met als motto VAN OUDE MENSCHEN... De derde leeftijd en de letteren is woensdag 12 maart gestart en duurt nog tot en met aanstaande zaterdag, 22 maart. In de boekhandel is het Boekenweekgeschenk, De pianoman van Bernlef, tijdens de Boekenweek verkrijgbaar bij aankoop van ten minste EUR 11,50 aan Nederlandstalige boeken (zolang de voorraad strekt). Het Boekenweekessay, Laat me niet alleen van Renate Dorrestein is verkrijgbaar voor EUR 2,50. Beide auteurs zijn tijdens de Boekenweek op tournee door het land voor lezingen en signeersessies.

Bibliotheek
Naast Mevrouw van Staveren, het oudste lezende bibliotheeklid van alle openbare bibliotheken in Nederland, is er onder de visueel gehandicapte leden een nog oudere lener. Dat is mevrouw Versteeg uit Leidschendam. Zij is 105 jaar en leent gesproken boeken bij het Loket aangepast-lezen.

Zie ook www.boekenweek.nl.